Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Fragment uit de derby UDI&#39;19-Blauw Geel&#39;38.</p>

Fragment uit de derby UDI'19-Blauw Geel'38.

(Foto: Peter Kuijpers)

O.S.S’.20, UDI’19 en Blauw Geel’38 denken aan regionale minicompetitie

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | De derde divisionisten O.S.S.’20 en Blauw Geel’38 en hoofdklasser UDI’19 denken aan een regionale minicompetitie als de reguliere competitie niet afgemaakt kan worden. Het plan komt uit de koker van UNA. Ook Gemert en Nuenen zouden willen deelnemen aan dit Pre-Tournament, dat in mei en juni gespeeld kan worden. “Een competitie met lekker wat derby’s en hopelijk nog volle kantines”, aldus UDI-hoofdtrainer Lodewijk de Kruif.

Door Martijn Schwillens

UDI’19 werd onlangs betrokken in een plan van competitiegenoot Orion Nijmegen, waarin verschillende hoofdklassers het tegen elkaar op zouden nemen als alternatief toernooi voor de reguliere competitie. “Een mooie optie, maar dit plan is nog beter”, zegt De Kruif. “Veel regionale wedstrijden en hopelijk uit en thuis, zodat alle clubs kunnen profiteren van volle kantines en hopelijk ook wat publiek langs de lijn. Ik zie niet meer gebeuren dat het seizoen nog afgemaakt wordt. De KNVB komt mogelijk zelf nog met een alternatief, maar wij voelen het meest voor dit plan. Sowieso heeft de eerste lockdown duidelijk gemaakt dat je als ploeg toch sneller tegen blessures aanloopt door een ander soort belasting. Het afmaken van de competitie in de Hoofdklasse lijkt mij daarom geen haalbare kaart meer.”

Trainen tijdens lockdown
De Udenaren trainen tijdens de lockdown één keer per week. “We trainen elke zondag met de hele groep, want doordeweeks is vanwege de avondklok geen optie. We doen dan oefeningen in tweetallen, in estafettevorm. Op techniek, met afronden op doel en gericht op conditie, maar de spelers zijn inmiddels toe aan partijvormen en aan het spelen van wedstrijden. De trainer ook trouwens”, lacht De Kruif.
Het Pre-Tournament met O.S.S.’20, Blauw Geel’38 en UDI’19 moet in mei en juni worden gespeeld. “De kogel is nog niet door de kerk, maar de verenigingen zijn enthousiast”, zegt De Kruif tot slot.

Meer berichten