Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Een spinningles bij FiTNEZZplaza in Oss. Nu nog buiten in een tent met vier sporters gescheiden van een ander viertal, ieder op 1,5 meter afstand.</p>

Een spinningles bij FiTNEZZplaza in Oss. Nu nog buiten in een tent met vier sporters gescheiden van een ander viertal, ieder op 1,5 meter afstand.

(Foto: Hans van der Poel )

Ook versoepelingen in de sport, maandag volgt definitief besluit

  •   keer gelezen   Sport

Er worden vanaf 19 mei ook op sportgebied coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Maandag volgt het definitieve besluit als de cijfers het toelaten.

-Binnen sporten:
Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

-Buiten sporten in groepen
Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. 

(Bron: rijksoverheid.nl)

Meer berichten