<p>Mooie resultaten en tevreden gezichten na de eerste wedstrijden na lange tijd.</p>

Mooie resultaten en tevreden gezichten na de eerste wedstrijden na lange tijd.

Seniorenploegen De Keien naar promotiewedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | De mannen en vrouwen senioren van atletiekvereniging De Keien konden onlangs na een seizoen zonder competitie eindelijk weer uitkijken naar een nieuwe competitiewedstrijd. Er werd de afgelopen tijd dan ook hard getraind om de hoog verwachte prestaties waar te maken.

De ploegleiders Ingmar van der Geest en Esther van den Eijnde maakten de opstelling rond en zorgden voor een optimale voorbereiding. Zondag 4 juli moest het gebeuren. Ditmaal reisden beide ploegen af naar het Limburgse Roermond om uit te komen op hun onderdeel. De zon scheen flink, maar het weerbericht voorspelde regen later in de middag. Dat mocht de echter pret niet drukken en het ene na het andere persoonlijke record sneuvelde die dag.

Kogelslingeren
De dag begon uitstekend op een van de eerste aanvangende onderdelen. Moniek Reijs steeg boven haarzelf uit op het onderdeel kogelslingeren met een fabuleuze afstand van 28,65 meter, dat tevens een nieuw PR (persoonlijk record) en clubrecord is. Niet veel later kwam Marc van Gils uit op de 800m. De 54-jarige atleet wist met een tijd van 2:03,30 minuten een nieuw PR te lopen en blijft hiermee nog geen halve seconde onder het wereldrecord (2:02,92) voor de leeftijd >55 jaar. Hij verbreekt ook hiermee zijn eigen clubrecord.

Records
Esther van den Eijnde wist de ene na de andere horde te passeren op de 100m horden en behaalde een nieuw PR met een tijd van 17,59 seconden. Ook Carsten Janss snelde op de 400m naar een tijd van 55,34 seconden behaalde ook hiermee een nieuw PR. Marlijn van Houts verbreekt met een tijd van 1:04,06 ook het clubrecord in haar categorie.
Robin Loupias snelde naar een tijd van 11.86 op de 100 meter sprint en heeft daarmee ook een nieuw PR. Lieke Reijs en Daan Spanjers werden beiden 1e bij het hoogspringen met mooie sprongen op de 1.65m en 1.90m. Maud van Hoorn wist haar kogel naar een afstand van 10,66 meter te stoten, dat tevens resulteerde in een nieuw PR. Isa Poels wist meer dan een halve seconde van haar PR af te snoepen en sprintte naar een 2e tijd op de 200m in 26,74 seconden. Ook Ramona Sour wist veel van haar PR af te snoepen, op de 1500m snelde ze naar een tijd van 5:12,41 minuten. Peter Mijsberg wist het clubrecord van de 5000 meer >55 te verbreken met een tijd van 17:06,34 minuten.

Winst
Als slotonderdeel van de dag werd de 4x400m gelopen. In het spectaculaire, maar hectisch onderdeel wisten de mannen hun serie te winnen en de ruim 500 punten binnen te halen. De vrouwen maakten het nog spectaculairder. Het viertal won het onderdeel met ruime overmacht en grepen 689 punten. Zowel de mannen- als de vrouwenploeg wonnen de divisie poule in Roermond, maar ook landelijk scoorden de ploegen respectievelijk 8e en 2e. Daarmee hebben beide ploegen zich geplaatst voor de promotie/degradatiewedstrijd. Op 5 september mogen de heren en dames zich nogmaals van hun beste kant laten zien in Waalwijk zodat ze volgend jaar wellicht uit mogen komen in de 2e divisie.

Meer berichten