Fietsclinic Start2Bike: leer de kneepjes van het vak

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Ook dit jaar organiseert TTV Uden weer de jaarlijkse Start2Bike. Deze fietsclinic is bedoeld voor iedereen die graag wil beginnen met het fietsen op een mountainbike. De belangrijkste zaken rondom het mountainbiken worden in 4 weken tijd uitgelegd en geoefend.

In groepsverband wordt iedere week een aantal kneepjes van het vak uitgelegd en een steeds wat langer ritje door de mooie bossen van De Maashorst gemaakt. Start2Bike vindt plaats op vier ochtenden. De eerste ochtend op zaterdag 25 september vangt aan om 09.00 uur bij fietsspeciaalzaak Willems & Verstegen op de Loopkantstraat 23e in Uden.

De trainingen worden coronaproof gehouden. Beschik je zelf nog niet over een mountainbike of fietskleding, dan is bruikleen van fiets en/of kleding bespreekbaar. Start2Bike is bedoeld voor zowel volwassen dames als heren. In de clinic wordt ingegaan op zaken zoals remmen, schakelen, fietsafstelling, gebruik van klikpedalen, houding, kleding, het rijden in een groep, eten en drinken. De focus ligt op het fietsen zelf. Iedere week ga je in groepsverband, onder begeleiding van ervaren fietsers eerst wat technische fietshandelingen oefenen, alsook samen een tocht fietsen. Je komt dan op plaatsen in De Maashorst die velen nog niet kennen. De tochten zijn in het begin nog relatief kort, maar worden over de weken langer. Binnen 4 weken tijd wordt een basisconditie opgebouwd. De lengte, zwaarte en techniek van de tochten hangen af van de deelnemers zodat iedereen mee kan doen. Mogelijk wordt na de eerste oefeningen opgesplitst in twee groepjes voor de meer- en minder geoefenden onder ons.

Na Start2Bike kun je eventueel lid worden van Toer en Trim Vereniging Uden (TTVU) en gezamenlijk met leden van de vereniging gaan mountainbiken en/of toerfietsen. Start2Bike wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Ben je enthousiast geworden en wil je deelnemen, bekijk dan de website www.start2bike.nl en vul het digitale inschrijfformulier vanaf 16 augustus, maar wel tijdig in.

Meer berichten