<p>Een tevreden Kevin en Hein. (foto: Marije van der Vliet-MikeDeHigh Media)&nbsp;</p>

Een tevreden Kevin en Hein. (foto: Marije van der Vliet-MikeDeHigh Media) 

Zeelandse Kevin neemt leiding in rallykampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

ZEELAND | Kevin van Deijne uit Zeeland heeft samen met navigator Hein Verschuuren goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rallykampioenschap (ONRK) met een derde plaats in de Vechtdalrally. Met zijn podiumplaats werd hij de hoogst geklasseerde kampioenschapsdeelnemer en scoorde zodoende maximale punten.

Na een eerdere derde plaats in de openingswedstrijd van het kampioenschap, de GTC Rally, betekent het zijn tweede podium op rij. Door zijn consistentie is Van Deijne tot nu toe in alle wedstrijden op het wedstrijden op het podium geëindigd wat hem aan de leiding van het kampioenschap brengt. 

Vechtdalrally
De Vechtdalrally bestond uit acht proeven verdeeld over drie boucles die de deelnemers tegen de grens met Duitsland door het Vechtdal rondom Hardenberg voerde. Na de openingsboucle is van Deijne nog niet tevreden. Voor zijn gevoel mist de auto kracht bij het uitaccelereren uit de vele haakse bochten op de snelle proeven. Desondanks ligt de equipe dan al wel op een sterke derde plaats.

Geen risico’s 
Omdat de auto bij de service niet direct een duidelijk aanwijsbaar mankement vertoont gaat van Deijne in eerste instantie bij zichzelf te raden. In het vervolg van de wedstrijd komt hij beter in zijn ritme en blijft hij constant top vijf tijden noteren. Aangezien hij al snel een comfortabele voorsprong heeft op zijn naastgelegen kampioenschapsrivaal op de vierde plaats neemt van Deijne geen risico’s en consolideert zijn derde plek. Voor de volgende wedstrijd trekt het team wederom naar het oosten van het land. Daar wordt, onder voorbehoud van doorgang, op 18 september de derde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap verreden, de Hellendoornrally.

Tevreden
Kevin van Deijne is uiteindelijk dik tevreden met de wedstrijd. “Na een moeilijk begin in de ochtend hebben we in de middag een stapje vooruit gezet. In de ochtend hadden we geen goed gevoel. De rempunten waren goed maar de acceleratie en topsnelheid in de snelle bochten was er niet. Hein Verschuuren, de navigator, zei bijvoorbeeld in een lange doordraaier ‘deze is vol, vol gas!’ maar ik gaf op dat moment al vol gas. De auto lijkt echter gewoon in orde dus dan moet je het bij jezelf zoeken. We gebruiken dit jaar sowieso om na een jaar stil te hebben gezeten weer ritme te pakken, de notes op orde te brengen en de auto op punt te zetten dus wat dat betreft was het een goede en leerzame wedstrijd. In het verloop van de wedstrijd ging het ook steeds beter en zaten we telkens erg dicht bij de rijders voor ons ondanks dat die nieuwste Polo’s net een tandje sneller zijn dan onze eerste evolutie Fabia. Belangrijkste is wel dat we eerste in kampioenschap werden en dus maximale punten scoorden. Daardoor staan we nu bovenaan in het kampioenschap.”

Meer berichten