De meiden onder 17 jaar van Olympia'18 en JVC Cuijk doen dit jaar als gezamenlijk team mee aan de competitie.
De meiden onder 17 jaar van Olympia'18 en JVC Cuijk doen dit jaar als gezamenlijk team mee aan de competitie. (Foto: Kliksport)

Olympia’18 en JVC Cuijk krijgen een gezamenlijk meisjesteam

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER/CUIJK | Een opmerkelijke samenwerking in het regionale amateurvoetbal. Olympia’18 uit Boxmeer en JVC Cuijk starten het seizoen 2021-2022 met een gezamenlijk meisjesteam onder 17 jaar. “De samenwerking is min of meer uit nood geboren, maar er was direct een klik onderling”, vertelt leidster Joyce Verwaayen.

De samenwerking is zo vers dat er zelfs nog geen nieuw tenue is voor het meidenteam. Ook over de te hanteren clubkleuren moet nog een definitieve keuze gemaakt worden. Maar dat de meiden onder 17 jaar van Olympia’18 en JVC Cuijk gezamenlijk een team gaan vormen, zoveel is duidelijk. “We kwamen een aantal meiden tekort om zelf een team in te kunnen schrijven, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een club die eigenlijk met hetzelfde probleem te maken had. Zodoende kwamen we uit bij JVC”, vertelt Olympiaan Verwaayen. “Boxmeer en Cuijk is wellicht geen logische combinatie, maar na een avondje gezellig samen met wat pizza’s, waren we er snel uit. Elke maandag zullen de meiden bij hun eigen vereniging trainen en op donderdag samen. De ene week in Boxmeer, dan weer in Cuijk. Dat is het gemakkelijkste voor de ouders.”

Meer...?
Of de samenwerking de opmaat is naar meer teams? “Dat durf ik niet te zeggen”, lacht Verwaayen. “Dit is alvast een prima oplossing voor onze onder 17-meiden, maar ik gok dat het jeugdbestuur van beide clubs de samenwerking met veel interesse zullen blijven volgen.”

Meer berichten