Huurcompensatie voor amateursportorganisaties in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Gemeente Uden gaat opnieuw huurcompensatie bieden aan amateursportorganisaties, ditmaal over de periode april tot en met juni 2021. De gemeente maakt hiervoor gebruik van de rijksregeling ‘Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19’. De zogenoemde TVS-regeling is bedoeld om de huur van een sportaccommodatie (deels) kwijt te schelden als deze accommodatie vanwege de coronamaatregelen niet of slechts gedeeltelijk door de amateursportorganisatie gebruikt kon worden.

Concreet betekent de regeling dat buitensportverenigingen 45 procent van de betaalde huur over het tweede kwartaal van dit jaar gecompenseerd krijgen. Dit percentage staat gelijk aan de bijdrage die het Rijk verstrekt aan de gemeente en wordt daarmee een op een doorgegeven. De compensatie is wel lager dan in eerdere kwartalen, omdat halverwege het tweede kwartaal amateursportorganisaties hun sporters weer konden verwelkomen zonder zware beperkingen. Voor binnensportverenigingen geldt dat zij al gecompenseerd zijn, doordat bij hen enkel huur in rekening is gebracht voor de uren dat ze daadwerkelijk de sportaccommodaties gebruikt hebben. Gereserveerde uren die als gevolg van COVID-19 (last-minute) zijn geannuleerd, zijn niet in rekening gebracht. Wethouder sport Ingrid Verkuijlen: “Amateursportverenigingen zijn onmisbaar om alle Udenaren te laten sporten en bewegen. Ik ben blij dat de regeling opnieuw is opengesteld. Amateursportorganisaties hebben ook in het tweede kwartaal van 2021 door de coronamaatregelen hun activiteiten moeten beperken en zijn daardoor financieel geraakt. Met de TVS-regeling kunnen we hun verlies verzachten.”

Lokale amateursportorganisatie konden al eerder terugvallen op ondersteuning vanuit deze regeling. Sinds de uitbraak van COVID-19 heeft de gemeente driemaal een huurcompensatie kunnen bieden aan amateursportverenigingen die een accommodatie van de gemeente gebruiken. Het betrof de huur over de kwartalen 2 en 4 van 2020 en kwartaal 1 van 2021. Sportverenigingen die deze compensatie ontvangen, krijgen hiervan schriftelijk bericht.

Meer berichten