<p>Voorzitter Hans Kanters en parkeigenaar Hanneke Ketelaars in het paviljoen van De Krekel (foto Ad van de Graaf).</p>

Voorzitter Hans Kanters en parkeigenaar Hanneke Ketelaars in het paviljoen van De Krekel (foto Ad van de Graaf).

(Foto: )

Tennis & Padel De Krekel viert veertig-jarig bestaan: ‘Er wordt altijd wel wat georganiseerd’

  •   keer gelezen   Sport

MARIAHEIDE | Tennis & Padel De Krekel bestaat veertig jaar. De club uit Mariaheide gaat dat volgende week vieren met een groot feestweekend. De Krekel is een van de grootste verenigingen in Meierijstad. “We vinden het heel belangrijk om, niet alleen de meest vooruitstrevende, maar vooral ‘de gezelligste vereniging van Meierijstad’ te zijn!”, aldus voorzitter Hans Kanters.

Twee tennisbanen en een schaftkeet met daarin een koelkast die dienst deed als kantine. Zo begon het veertig jaar geleden voor De Krekel. Wim en Anny Ketelaars, de ouders van de huidige parkeigenaresse Hanneke, lieten de banen bij hun huis aanleggen. “Ik had de ruimte en er was vraag naar. Dat bleek wel, want er was nog geen schop in de grond gegaan of we hadden al 160 leden”, blikt Wim terug.

Personal trainingsstudio
In het 40-jarig bestaan groeide De Krekel groter en groter. Anno 2021 is De Krekel uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van Meierijstad. Even wat cijfers: zo’n 1500 leden, acht padelbanen, tien tennisbanen buiten en twee binnenbanen. “We hebben het grootste outdoor-padelpark van Nederland. Daarnaast zijn we een uitermate rolstoelvriendelijke vereniging”, vult Hans Kanters aan. “We hebben rolstoelleden die uit Venlo en Zutphen helemaal naar Mariaheide komen. Dat zegt toch wel wat.”
Waar andere tennisverenigingen moeite hebben om leden aan zich te binden, kent De Krekel in het 40-jarig bestaan een gestage groei. Volgens Hanneke Ketelaars, zelf oud-toptennisster die vier keer Nederlands kampioen in de single werd, door ‘goed te luisteren naar onze spelers en steeds in te spelen op de actualiteit’. Waar kansen liggen worden ze benut.
“We zagen bijvoorbeeld al snel dat padel een blijvertje is en in de toekomst het tennis misschien zelfs nog wel gaat overtreffen wat aantal spelers betreft. Vandaar het grote aantal padelbanen. Middels een recente enquête peilden we de wensen onder onze leden en daar bleek dat er onder andere behoefte is aan personal training. Daar is direct gevolg aan gegeven want Julian van Boxtel opent 1 oktober de personal trainingsstudio Volt Coaching”, vertelt Hanneke. “Plus, we zijn heel actief als vereniging. Er wordt altijd wel wat georganiseerd.” “Vooral dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers”, stipt Hans aan. “Zonder hen ben je nergens, daar zijn we erg trots op.” Een belangrijk focusgebied is de aandacht voor de jeugd. Met professionele tennis- en padeltrainers worden zij begeleid in de sport.

Toekomst  
De Krekel hanteert altijd de ‘zes garanties’: onbeperkt gebruik van de banen, abonnementen zonder inschrijfkosten, geen bardiensten (bij veel clubs verplicht), 360 dagen per jaar open, de keuze uit vele activiteiten en een gratis clubapp om een baan te reserveren. Maar er is ook een aspect dat niet in woorden te vatten is en dat is de fijne sfeer die er heerst, aldus Hans.
Over de toekomst zijn Hanneke en Hans positief gestemd. “We zitten tussen twee groeikernen Uden en Veghel in, we denken alweer aan uitbreiding, dat is ook nodig als je ziet hoe de bezetting van de banen, is”, vult Hanneke aan. “Stilzitten kennen we hier niet.”
Het 40-jarig bestaan wordt op 2 en 3 oktober groots gevierd. Iedereen kan tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen op de club. Info: www.tennispadeldekrekel.nl 

Meer berichten