SIS Schoonmaak nu alleen koploper

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Na ook de derde competitiewedstrijd te hebben gewonnen (6-2) gaat SIS alleen aan kop in de eredivisie driebanden. DKM Tools uit Oosterhout werd (bijna) afgedroogd.

Martien van der Spoel had geen kind aan Joey de Kok, voor wie uitgaan soms belangrijker is dan biljarten op nivo. Met de pauze stond het al 23-5. Een solide wedstrijd van Martien met de verdiende 2 punten aan het eind. De wedstrijd Raymund Swertz tegen Eddy Willems uit België, was een ander potje. Raymund opent met 7, het antwoord van de Belg 7. In het midden van de wedstrijd kwam het kantelpunt. De Belg produceerde maar liefst een serie van 9. Het antwoord van Swertz was 3 in 9 beurten. Te weinig om aanspraak te maken op de winst. Eddy Willems won verdiend met 38-40.

Jean van Erp kopman
Na dus een gelijke stand uit de eerste 2 partijen was het de beurt aan Raimond Burgman en Jean van Erp. Na het verlies van Burgman vorige week (niet fit) revancheerde hij zich door de partij in 20 beurten naar zich toe te trekken ten koste van Jack Wijnen. Gemiddeld 2 is top te noemen. Kopman Van Erp stelde niet teleur. Hij won zijn partij tegen Roland Uijtdewilligen. In de pauze stond het nog 21-14 voor Jean. Beide spelers bleven scoren en even leek het erop dat de tegenstander nog terug kon komen. Echter met een serie van 5 maakte Jean aan alle illusies een eind, 40-33.

Met drie wedstrijden gespeeld heeft SIS Schoonmaak de koppositie veroverd in de eredivisie. Volgende week de uitwedstrijd naar Zundert.

Meer berichten