<p>De aftrap van het crossseizoen vindt plaats op zondag 28 november.</p>

De aftrap van het crossseizoen vindt plaats op zondag 28 november.

De Keiencrossen gaan door, 45e editie komt eraan

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Atletiekvereniging De Keien heeft goed nieuws: de Keiencrosscompetitie 2021-2022 gaat door. Vorig jaar zetten de coronamaatregelen nog een streep door het crossseizoen, maar de huidige versoepelingen bieden weer mogelijkheden om in de wintermaanden een mooie crosscompetitie te organiseren. Op vrijdag 1 oktober is de online voorinschrijving van de 45e editie van de Keiencrossen gestart. Vier crosswedstrijden staan weer op de kalender en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden.

Crossen is hardlopen over een onverhard parcours. Deze vorm van hardlopen biedt een leuke en alternatieve uitdaging voor hardlopers en andere sporters in de wintermaanden. Veel liefhebbers beschouwen het crossseizoen als het hoogtepunt van het jaar, omdat je vaak op prachtige locaties in bosrijke gebieden loopt. De cross is er, net zoals de meeste wegwedstrijden, voor hardlopers van alle niveaus en voor jong en oud.

Crosskalender
De aftrap van het crossseizoen vindt plaats op zondag 28 november in de bossen bij Naat Piek met de PNEM-cross. Op zondag 9 januari staat de Bedafcross op het programma, gevolgd door De Pannekoekenbakkercross op zondag 13 februari. De finale van de crosscompetitie vindt op zondag 13 maart plaats in het sportpark van Uden tijdens de Parkcross.

Crossklassement
Deelnemers die zich voorinschrijven voor de Senioren 10km doen automatisch mee met het klassement van de Keiencrosscompetitie. Bij elke cross kunnen deelnemers punten verzamelen op basis van hun uitslag. De drie beste uitslagen vormen de eindscore in het crossklassement. De top drie van het eindklassement zal na afloop van de Parkcross worden gehuldigd in de kantine van atletiekstadion De Kuip in Uden.

Inschrijven en meer informatie
Voorinschrijven is online mogelijk van vrijdag 1 oktober tot en met zaterdag 27 november via www.inschrijven.nl. Vul de zoekterm ‘Keiencrossen’ in om op de juiste pagina terecht te komen, waar informatie te vinden is over het tijdschema, diverse leeftijdscategorieën en het inschrijfgeld. Deelnemers die niet online voorinschrijven maar wel willen deelnemen, kunnen zich bij elke cross ook ter plaatse nog na-inschrijven in de tent van het wedstrijdsecretariaat tot een kwartier voor de start. Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via keiencrossen@dekeienatletiek.nl.

Meer berichten