<p>&nbsp;Naast bewegen staat ook het sociaal contact centraal.</p>

 Naast bewegen staat ook het sociaal contact centraal.

‘Wandelend handballen’ bij vereniging Helios’72

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Handbalvereniging Helios’72 start met een aangepaste vorm van handbal, gericht op mensen van 55 jaar en ouder: OldStars walking handball. Bij deze vorm van handbal rennen de deelnemers niet, maken ze geen fysiek contact en spelen ze met een aangepaste bal op een kleiner veld. Deelname voor de eerste tien trainingen is gratis.

Helios’72 organiseert de activiteit samen met het Nationaal Ouderenfonds, Menzis en het Ministerie van VWS. “Hiermee geven we 55+’ers de kans om zonder blessuregevaar actief te sporten”, vertelt Helios’72-secretaris Anita Manders. Volgens haar is walking handball geschikt voor oud-handballers, maar zeker ook voor mensen die nog nooit gehandbald hebben. “In principe kan iedereen meedoen, al richten we ons vooral op de leeftijdsgroep 55+. Naast bewegen staat ook het sociaal contact centraal; de derde helft is dus minstens zo belangrijk”, aldus Manders.

Kick-off
De kick-off van het OldStars walking handball is op zondag 17 oktober om 12.30 uur, in sporthal De Stigt aan de Kapelstraat 100 in Uden. Voorafgaand daaraan zijn er enkele kennismakingstrainingen: op 7 en 14 oktober, steeds van 19.00 tot 20.15 uur op de velden van FC De Rakt (tevens de trainingslocatie in de zomermaanden). Vanaf vrijdag 22 oktober starten de wekelijkse trainingen onder begeleiding van een ervaren trainer. Het gaat om tien trainingen, steeds van 19.00 tot 20.15 uur in sporthal Hoenderbosch aande Gezwat 6 in Uden. Daarna kunnen de deelnemers de trainingen voortzetten (in contributievorm). Meer weten? Kijk op oldstars.nl of helios72.nl.

Meer berichten