Foto: Jolanda Ruijs-van Rossum
FOTO’S

Succesvolle kick-off Old Stars walking handball

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | In sporthal de Stigt was afgelopen zondag de feestelijke kick off van het Old Stars walking handball bij HV Helios 72.

Tijdens de wedstrijd van de dames A jeugd van verzamelt zich al een gezelschap. Bekenden van elkaar, oud handballers maar ook onbekenden en mensen die eerder niet gehandbald hebben. Onder het genot van een kop koffie of thee en de zelfgebakken taarten worden de eerste wetenswaardigheden uitgewisseld: “Ik kom alleen maar kijken even kijken of het wat voor me is”, “Ik heb al een aantal trainingen gedaan en het bevalt me goed”, “Ik ben er nu voor het eerst”, enzovoorts. Rond 13.15 uur heet Anita Manders iedereen welkom. Ze is blij met de opkomst van de deelnemers en het publiek. Ook aanwezig is wethouder sport Ingrid Verkuijlen. In haar woordje geeft ze aan dat ze blij is dat Helios gebruik gemaakt heeft van de beschikbare subsidie in het kader van het lokaal sportakkoord voor deze opstart van het walking handball in Uden. Ze wenst alle deelnemers veel plezier belooft terug te komen om een training mee te doen.

Daarna is het woord Leon van Schie, oud handbal international, die namens samenwerkingspartner Nationaal Ouderenfonds deze Old Stars kick off training geeft. Ouderen konden altijd wel sporten maar tot nu toe ontbrak het teamelement en de binding met een vereniging. Met de komst van onder meer het walking handball (er zijn inmiddels meer Old Stars sporten) is dit gat opgevuld. Hij geniet van het geven van de Old Stars trainingen; iets wat hij wekelijks ook doet bij zijn oude club in Den Haag en daar het bijzondere voorrecht heeft onder meer zijn eigen vader te mogen trainen. Hij kijkt er naar uit om de training te starten met deze grote groep die nu in de Stigt aanwezig is.

Maar voordat er gestart kan worden met de training is er de feestelijk opening. Erelid van Helios; Marthy Rebel en een van de jongste jeugdleden Mila (achterkleindochter van oud voorzitter Joop van Lamoen en kleindochter van Helios icoon Clem van Lamoen) verzorgen deze opening. Samen overgooiend richting het doel schiet Mila de kick off van het Walking Handball van start. Al snel daarna vliegen er een twintigtal ballen door de lucht en is de warming up begonnen. Veel verschillende oefeningen komen aan bod en in het laatste deel wordt uiteraard afgesloten met een echte wandelhandbal wedstrijd. Niet iedereen krijgt het wandelhandbal al volledig onder de knie met name het wandelen blijkt voor sommige deelnemers echt wennen te zijn. Het fanatisme is soms te groot waardoor al vlug een pas te snel wordt gemaakt. Met de belofte dat de Udense wandelhandbalgroep welkom is voor een uitwisseling in Den Haag, sluit Leon van Schie de training af. Een belangrijk onderdeel van het Walking Handball is de derde helft; het sociale aspect.

Er wordt vanaf vrijdag 22 oktober getraind in zaal Hoenderbosch van 19.00 tot 20.15 uur.

Meer berichten