Mountainbiketrainingen ‘Start2Bike’ van start

  •   keer gelezen   Sport
SCHAIJK/ZEELAND - MTB Schaijk, TWC Ons Verzet en WSC Zeeland starten in het weekend van 11 en 12 april met het NTFU-trainingsprogramma ‘Start2Bike’. Deelnemers werken onder begeleiding van een ervaren instructeur aan hun basistechniek op de mountainbike.

[image=287534]

‘Start2Bike’ bestaat uit vier trainingen. Het trainingsprogramma, dat eerst de naam ‘FietsFit’ had, hielp al zevenduizend startende fietsers succesvol op weg. Ondanks de nieuwe naam blijft de opzet hetzelfde. “Met een nieuwe, frisse naam hopen we een breder publiek te trekken”, zegt programmacoördinator Bart van de Vossenberg van de NTFU. “We merkten dat de naam FietsFit vaak een verkeerde associatie opriep. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen, bochtentechniek en nog veel meer.
Op www.mtbschaijk.nl is meer informatie te vinden over de tijden en mogelijkheden op de startlocaties van MTB Schaijk/TWC Ons Verzet bij de Kriekeput of MTB Schaijk/WSC Zeeland bij theater Naat Piek.
Meer berichten