Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Geslaagd 3x3 basketbal-event Udense vereniging Rush

Sport 747 keer gelezen

UDEN | Basketbalvereniging Rush hield afgelopen zaterdag de Open Udense 3x3 kampioenschappen. Door de regen was het veldje in het sportpark spekglad en moest op het laatste moment worden uitgeweken naar sporthal de Stigt.

Het basketbalveldje in het sportpark ligt er al jaren verwaarloosd bij. “Gelukkig onderzoekt de gemeente Uden momenteel wat hieraan kan worden gedaan”, aldus Roland van de Rijdt voorzitter van Rush. Het plan is een multifunctioneel veldje met een buitenvloer geschikt voor bijvoorbeeld bootcamp en yoga in combinatie met een 3x3 basketbalveld. De spelvorm 3x3 is sinds dit jaar olympisch en de snelst groeiende urban-sport ter wereld.

3x3
Teams van alle leeftijden van basketbalvereniging Rush namen het zaterdag op tegen teams van onder andere Marc’s BAR BQ, Gewoon Uden en de Old-stars. Ook eredivisionist Heroes uit Den Bosch was als partnerclub van Rush aanwezig. Stefan Wessels, general manager van Heroes en voormalig international, is er trots op dat een initiatief voor een 3x3 court door de gemeente Uden wordt gesteund. Deze openbare veldjes hebben in veel grote steden een belangrijke sportieve en maatschappelijke functie. Bij de ingang van de sporthal bereidde Marc’s BAR BQ verse broodjes van de barbecue. DJ Indy Aponno maakte het feestje compleet met haar swingende beats. Alle deelnemers aan het jeugdtoernooi ontvingen een basketbal-cap van Rush. Een selectie van spelers uit het eerste herenteam won het seniorentoernooi. Basketbalvereniging Rush hoopt deze kampioenschappen volgend jaar buiten te kunnen organiseren op een écht 3x3-court.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant