Foto:

Goud voor Udense Manou Meulebeek op 1 meter wedstrijd schoonspringen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Manou Meulebeek uit Uden heeft zondag in Den Haag goud behaald tijdens de Open Internationale Leeftijdsgroepenwedstrijd 1 meter plank schoonspringen.

In het coronatijdperk zijn net als bij vele andere sporten veel schoonspringwedstrijden afgelast. Langzaamaan begint ook deze sport weer op te starten. Manou kreeg in de tussentijd een nieuwe coach: Jonathan Malusardi uit Zwitserland. Zondag kwam de Udense uit op het onderdeel meisjes A 1 meter plank. Met haar nieuwe sprong, een tweeënhalve salto voorwaarts gehoekt, wist ze veel punten te scoren (ruim 48 punten voor deze sprong). Een uitstekend resultaat wat haar uiteindelijk een gouden medaille opleverde met 208 punten.

Tycho
Broer Tycho Meulebeek heeft na een langdurige blessure en operatie het schoonspringen in Nederland beëindigd. Op naar een nieuw avontuur. Hij zal dit jaar zijn studie International Business afronden en begin volgend jaar vertrekken naar Amerika om daar aan de California Baptist University verder te studeren en het schoonspringteam te versterken. Hij zal vanaf januari 2022 het CBU Lancers team gaan vertegenwoordigen met schoonspringen. Voor hem een droom die werkelijkheid wordt. Daarnaast springt hij ook regelmatig voor de Hongaarse schoonspringclub van Nora Barta, zijn voormalige coach.

Meer berichten