<p>O.S.S.&#39;20. (Foto: Jeroen Engelen)</p>

O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen)

Amateursporters mogen na 17.00 uur niet meer trainen en wedstrijden spelen, KNVB onderneemt actie

  •   keer gelezen   Sport

Trainingen en wedstrijden in de amateursport zijn vanaf komende zondag 17.00 uur tot 5.00 uur niet meer toegestaan. Dat maakte het demissionaire kabinet vanavond bekend tijdens een persconferentie. De nieuwe maatregelen duren in ieder geval drie weken. 

Voor de topsport verandert er niets. Topsporters mogen wel na 17.00 uur trainen en wedstrijden spelen. Publiek is echter -net als in de amateursport- nog niet welkom. Deze maatregel was de afgelopen weken ook al een feit. 

Competities
Wat dit betekent voor de diverse sportcompetities in de amateursport is nog niet bekend. De KNVB laat weten dat het komende week een besluit neemt over de voetbalcompetities nadat het eerst alle scenario’s in kaart heeft gebracht. “Voor het komend weekend hebben de nieuwe maatregelen nauwelijks gevolgen. Voor de trainingen na het weekend is dit wel heel ingrijpend. Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind.” Over het zaalvoetbal is al wel een besluit genomen. Op de Eredivisie voor mannen en vrouwen na worden alle competities stilgelegd.

Meer berichten