Nicky Verhoeven snelt naar de overwinning.

Ruim 160 deelnemers van start bij PNEM-cross

Sport 332 keer gelezen

UDEN | In de bossen bij Naat Piek trapte atletiekvereniging De Keien zondag 28 november het crossseizoen af. Ruim 160 enthousiaste hardlopers stonden aan de start van de PNEM-cross en liepen hun rondjes over een zwaar parcours.

De organisatie van De Keiencrossen was opgelucht en blij dat de PNEM-cross ondanks alle coronaperikelen door kon gaan. Weken van voorbereiding en het inpassen van extra maatregelen betaalden zich uit. De regen van de afgelopen dagen had zijn sporen achter gelaten op het parcours. De vele plassen en modderige secties maakten het rondje een stuk technischer en zwaarder dan voorgaande jaren. De jongste pupillen mochten om 10.00 uur het spits afbijten, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Ruim dertig jonge hardlopers wisten de PNEM-cross tot een goed einde te brengen.

Mannen en vrouwen
Nicky Verhoeven was een klasse apart in de mannenwedstrijd. Vanaf het startschot nam de atleet uit Wijchen de leiding en wist zijn voorsprong ronde voor ronde verder uit te bouwen. Hij wist bijna het hele veld te dubbelen en kwam in een tijd van 35:24 over de finish. Christian Jasberg uit Herne liep ook een sterke wedstrijd en kwam als tweede over de finish (37:06). Keienlid Maarten Vissers wist beslag te leggen op de derde plek (37:44). Bij de vrouwen wist Keienatlete Ramona Sour de overwinning naar zich toe te trekken. Na een sterke wedstrijd liep ze onbedreigd naar de overwinning in 42:37. Een kleine twee minuten later finishte Jet Straver uit Uden als tweede (44:25), gevolgd door Keienloopster Anoek Meekel (45:33). Verhoeven en Sour zijn de eerste leiders in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 9 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma. De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl.