Afbeelding

Udense Manou Meulebeek wint gouden medaille schoonspringen in Den Haag

Sport 605 keer gelezen

UDEN | Het team van de Wedstrijdgroep van PSV Schoonspringen deed afgelopen weekend mee aan de Regio West Bokaal in het Hofbad in Den Haag. De Udense Manou Meulebeek wist daar een gouden medaille te winnen in de categorie Meisjes A 1 meter.

Doel van de wedstrijd was het springen van 322 punten uit 9 sprongen. Dit zou het 92 procent limiet zijn bij een officiële kwalificatiewedstrijd om toe te treden tot het Nationale Jeugd Team. De wedstrijd in Den Haag was geen officieel kwalificatiemoment maar wel een prima oefening om na de gehele corona periode te kijken hoe Manou ervoor stond. Ze ging uitstekend van start en had er een aantal prachtige sprongen bijzitten die haar extreem veel punten opleverden. Haar contra hurkduik gehoekt leverde haar bijna 40 punten op met maar liefst 3x keer een 8. Ook haar 2,5 salto voorwaarts gehoekt en haar anderhalve contrasalto gehoekt waar ze mee afsloot waren sprongen met extreem hoge cijfers door de prima uitvoering. De verrassing was compleet toen ze uiteindelijk 351,60 punten bleek te scoren voor haar 9 sprongen en daarmee niet alleen haar 92 procent limiet sprong maar zelfs een 100 procent limiet sprong. Met een hele ruime voorsprong op de nummer 2 mocht ze een gouden medaille in ontvangst nemen.

Noorwegen
Manou is sinds de zomer van 2021 aan het trainen onder leiding van Jonathan Malusardi bij PSV Schoonspringen in Eindhoven. Haar doel is om haar 92 procent of hoger te springen eind april in Bergen (Noorwegen) tijdens een Internationale wedstrijd die wel meetelt als officieel kwalificatiemoment. Of ze haar zenuwen dan ook zo goed in bedwang kan houden dat is nog een vraag, maar het begin is er. De reis naar Bergen zal mede mogelijk zijn door maar liefst drie nieuwe Udense sponsoren: Visscherie Uden, Rensen Building Environments en Floryn Grand Café sponsoren Manou in aanloop naar haar Internationale wedstrijd. “Deze steun is bijzonder voor een individuele sporter en daar ben ik dan ook enorm dankbaar voor!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant