<p>Voorzitter Twan op de nieuwe startplek van de Udense wielerronde.</p>

Voorzitter Twan op de nieuwe startplek van de Udense wielerronde.

‘EKOPLAZA Ronde van Uden’ start dit jaar midden op Markt

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Zondag 3 juli vindt de 61e wielerronde plaats in het centrum van Uden. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat dit jaar voor het eerst de start/finish van de wielerronde ‘EKOPLAZA Ronde van Uden’ midden op de markt in Uden. Een primeur, want voorgaande edities vonden plaats in een woonwijk of op een gedeelte van het industrieterrein.

Voorzitter en tevens oud-winnaar van de Ronde van Uden Twan van den Brand is bijzonder enthousiast over deze nieuwe start/finish plek. “Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar we hebben het voor elkaar. Hoe gaaf is het om onze wielerronde in het centrum van het prachtige Uden te mogen rijden?” Daarnaast wil van den Brand met deze prominente plek de wielersport en zijn vereniging meer in de spotlight zetten. “De wielersport geniet landelijk voldoende aandacht maar mag lokaal meer onder de aandacht komen. Wij zijn als vereniging volop in ontwikkeling en nieuwe leden zijn altijd welkom.”

EKOPLAZA
Ook een primeur dit jaar is de sponsoring door EKOPLAZA van de wielerronde van Uden. “Het is geweldig dat we een sponsor hebben gevonden voor dit evenement met zeer veel potentie”, vertelt een enthousiaste Van den Brand. Na een informeel en enthousiast gesprek, heeft Eric Does de toezegging gedaan voor de komende 3 jaar. “Hiermee wordt ook direct de kans om te groeien als evenement sterk vergroot. Wij willen dan ook samen deze wielerronde naar een regionaal niveau trekken. Dan is het fijn als je commitment voor een aantal jaar krijgt.”

Zondag 3 juli
Al sinds jaar en dag wordt de wielerronde verreden op de tweede zondag van mei maar dit jaar niet. “Het is een vast gegeven geworden en een soort van traditie, de wielerronde op Moederdag. Maar door de coronamaatregelen van de afgelopen jaren is de wielerronde twee jaar niet verreden en was pas later in het jaar duidelijk welke datum wel beschikbaar was.”

Maar daar is Van den Brand is daar zeker niet rouwig om. “Dit jaar staat er verder niets gepland op die dag, ook niet in het centrum. Dus kom overdag naar de rondes kijken, geniet van het weer en pak een drankje. En naderhand kun je gezellig met z’n allen een hapje eten in een van de restaurants in Uden.”

Programma en extra info
Voor meer informatie over de rondetijden, sponsoren en overige informatie over de Ronde van Uden 2022 kun je terecht op de website van de Wielervereniging Uden: www.wvuden.nl/ronde-vanuden-2022.Willem II op
bezoek in Uden


UDEN | UDI’19 speelt op zaterdag 2 juli een oefenwedstrijd tegen Willem II, dat in het kader van de voorbereiding op een nieuw seizoen een oefenwedstrijd afwerkt op sportpark Parkzicht.

De Tilburgers degradeerden afgelopen zondag uit de Eredivisie.
Meer details over deze vriendschappelijke wedstrijd volgen later.

Meer berichten