<p>Mike Martin en Mike Simon gaan op het gebied van padel samenwerken (Foto: Peter Kuijpers).</p>

Mike Martin en Mike Simon gaan op het gebied van padel samenwerken (Foto: Peter Kuijpers).

(Foto: )

‘Wij willen padel samen naar een hoger niveau tillen’

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL/BERGHEM | Twee grote namen in de Brabantse tenniswereld slaan de handen ineen op het gebied van padel. Mike Martin, landelijk bekend als tennistrainer en -coach, van Tennisorganisatie Mike Martin en Mike Simon van SimonTennis en SimonPadel gaan samen aan de slag in Berghem en Bladel. “Van daaruit willen we de samenwerking ook op andere padelaccommodaties in Brabant voortzetten. We willen spelers echt beter maken”, aldus Martin.

Martin en Simon lopen allebei al jaren mee in de tennissport. Naast een tennisschool verzorgen beide organisaties op verschillende clubs de tennis- en padellessen. Dat ging tot nu toe altijd separaat van elkaar. In Berghem, waar vier indoor tennisbanen zijn vervangen door zes fonkelnieuwe padelbanen, en Bladel gaan beide heren samen aan de slag om padel in Brabant naar een breder en hoger niveau te tillen. Martin legt uit: “SimonPadel timmert al jaren aan de weg op het gebied van padel. Zo hebben ze onlangs nog een paar Spanjaarden aangenomen als trainer. Ze weten waar ze over praten. Simon gaat samen met zijn organisatie het uitvoerende gedeelte op het gebied van padel voor zijn rekening nemen. We starten in Berghem en Bladel met de intentie om de samenwerking verder uit te bouwen in Brabant.”

‘Spelers beter maken’
Simon laat weten verheugd te zijn met de samenwerking. “Ik ken Martin al jaren en hij wil altijd overal het beste uithalen, zowel uit zijn spelers als uit zijn organisatie. Dat is precies waar wij (Simon runt de organisatie met zijn broer Rob) ook voor staan. Wij gaan iets heel moois neerzetten.”
De lessen worden gegeven door ervaren en professionele trainers. Martin vult aan: “We willen spelers echt beter maken. Ook lijkt het ons leuk om de betere padellers uit de regio samen te laten trainen”, klinkt het ambitieus.

Nieuwe leden
Padel is al jaren bezig aan een indrukwekkende opmars. Tennisiconen Martin en Simon zien vooral kansen in de opkomst van de sport. Martin: “Hoe meer mensen en kinderen we aan het sporten krijgen hoe beter. Voor tennisverenigingen kan het zeer goed uitpakken. Het genereert nieuwe leden en zorgt voor meer activiteiten op je club. We gaan de tennissport niet kannibaliseren. Absoluut niet. Het moet elkaar aanvullen. De nieuwe leden zijn de ouders van morgen, als vereniging moet je elke vorm van vergrijzing proberen te killen. Het omarmen van padel draagt daaraan bij”, denkt Mike. Simon knikt: “Als je niks met padel doet dan ga je de boot missen. Het professioneel benaderen van padel en de padellessen gaat leiden tot een groei van het aantal leden.”

Gratis proefles
De trainingen worden het hele jaar door gegeven. Aanmelden voor de indoor padellessen in Berghem (vanaf 1 juni) en Bladel kan via www.simonpadel.nl. Daar is ook beeldmateriaal te vinden om beter te worden. “De lessen zijn laagdrempelig en voor ieder niveau. Zo hebben we ook een beginnerscursus en kan men kiezen voor een gratis proefles”, besluit Simon.
Ook voor bedrijven zijn er verschillende arrangementen, zoals clinics en bedrijfsuitjes.

Meer berichten