Terugblik op een succesvol Toontje Verkuijlen toernooi

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het Toontje Verkuijlen toernooi dat afgelopen weekend plaatsvond bij FC de Rakt was weer geslaagd. Er zat voor iedereen wat in, van voetbalfan tot feestganger.

Op vrijdag 24 juni was het Sponsorentoernooi, wat begon met een VrijMiBo voor de deelnemende sponsoren, waarna er met achttien teams werd gestreden op kleine veldjes van 5 tegen 5. Daarna mochten ze in het thema van zomercarnaval nog limbodansen voor de eerste prijs. De tent stond stampvol met allemaal enthousiaste deelnemers en toeschouwers. Uiteindelijk ging Fouragehandel Kraan met de eerste prijs ervan door en kon het echte feestje beginnen met deejay Hallie.

Dames- en herentoernooi
Op zaterdag 25 juni speelden maar liefst twaalf dames- en dertig herenteams in teams van 7 tegen 7 op halve velden. Er werd dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van een app waarbij alle spelers, scheidsrechters en wedstrijdleiding snel op de hoogte waren van de resultaten. Nieuw dit jaar was ook dat de Toontje Verkuijlen trofee dit jaar geen beker was, maar een heuse schaal. Twee zussen van Toontje waren maar wat trots dat ze zowel het nieuwe toernooimuntje als de schaal konden bewonderen. Bij de dames werd deze gewonnen door Donne Di Calcio 2, wat trouwens vrouwenvoetbal in het Italiaans betekent. Bij de heren was het bijzonder spannend en zat het verschil tussen de nummer 1 en 2 alleen maar in het doelsaldo. De Dwazen uit Zeeland hadden een doelsaldo wat 6 doelpunten minder was dan de uiteindelijke winnaar bij de heren en dat was dit jaar Mhei uit Mariaheide. Daarna vond de strijd om de Joost Wijdeven penaltybokaal plaats. Maar liefst 65 deelnemers waren er die die bleven maar penalty’s afvuren op de twee keepers Rik van Wessel en Jordy Bergers. Het was een langdurige strijd en na ongeveer twaalf benutte strafschoppen was Harm van Kessel de grote winnaar en kon hij de penaltybokaal trots mee naar huis nemen.

Joost en friendswedstrijd
Om 17.30 uur vond de Joost & Friends wedstrijd plaats, wat weer veel publiek trok. In het thema van zomercarnaval kwamen vele carnavalsclubs uit de gemeente Maashorst meedoen met deze ludieke wedstrijd. Willem van den Brand gaf het enthousiaste commentaar en Joost had maar liefst minimaal drie keer gescoord. Zijn broek zakte ervan af. Hij kreeg spontaan bretels van carnavalsclub de Kêleströpers uit de Reek en die mocht hij nog houden ook! Na afloop werd er een speciaal Joost & friendswedstrijd biertje op gedronken en deelde Joost trots de vaantjes uit. De prijsuitreiking was ook een compleet feestje waarvan iedereen op de zonnige terrassen kon genieten.

Jeugdtoernooi
Op zondag 26 juni stond het jeugdtoernooi op het programma. De ouder-kind wedstrijden werden fanatiek gespeeld en daarna volgde de poule wedstrijden in het husseltoernooi. Alle kinderen konden hun kunsten vertonen op het kunstgras van het hoofdveld. Echt fanatiek werden de kinderen toen de strijd om de penaltybokaal begon. Daarna volgde een huldiging waarbij eerst de kampioenen van de Jo 13-1 die in de competitie eerste waren geworden gefeliciteerd werden. Tijdens de prijsuitreiking van het jeugdtoernooi kregen de kinderen met als winnaars de teams van Barcelona en Vitesse allemaal een mooie beker. De penaltybokalen werden gewonnen door Jurre Bongers, Tieme van Duijnhoven en Timo de Rooij. Tot slot volgde er een loterij, waarbij vele prijzen werden uitgereikt.


Meer berichten