Geen triple voor SIS Schoonmaak

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Na de bekerwinst en het Nederlands kampioenschap in de competitie heeft het team van SIS geen beslag weten te leggen op de Europese titel voor teams in Porto. In de voorronde werd één wedstrijd verloren, één wedstrijd gelijk gespeeld en één wedstrijd glansrijk gewonnen. Dit was voldoende om door te dringen tot het hoofdtoernooi.

De tegenstanders worden dan steeds sterker en dat bleek tegen het team uit Turkije; met een 8-0 nederlaag wist het team wat er te doen stond in de overige twee wedstrijden. De tweede wedstrijd tegen de Fransen ging gelijk op en werd afgesloten met 4-4. De derde wedstrijd van de dag tegen de Spanjaarden was een brug te ver. De vermoeidheid sloeg toe, Eddy Merckx stond na vier beurten al met 26-2 achter maar wist zich terug te knokken naar 38-40. Jean van Erp speelde onder zijn niveau en was kansloos, 26-40. Raimond Burgman was te wisselvallig om potten te breken en verloor met 35-40. Raymund Swertz speelde een sterk toernooi maar zag dat zijn teammaten onderuit gingen en liet op het eind van de wedstrijd het koppie wat hangen. De tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van en won met 35-40.

Versterking
Een achtste plaats op het Europese toernooi is toch een opsteker voor het team, laat SIS-teamleider Jan van de Vorle weten. “Voor de teamspirit is het goed geweest om zes dagen bij elkaar te zijn en ook andere dingen te ondernemen dan alleen maar biljarten. De spelers gaan nu genieten van een welverdiende vakantie om zich voor te bereiden om het komend seizoen.” Daarin zal de Spanjaard Daniel Sanchez het Udense team gaan versterken en zo’n vijf wedstrijden gaan spelen. Dick Jaspers, de nummer 1 van de wereld, zal deel uit blijven maken van het team.

Meer berichten