Geel-Zwart blijft steken op gelijkspel

Sport 40 keer gelezen
UDEN - Het was de tweede keer dit seizoen dat Geel-Zwart Dames 1 het opnam tegen de eeuwige rivaal uit Uden. In Veghel won Geel-Zwart eerder dit seizoen overtuigend met 2-0. Afgelopen zondag bleef de strijd onbeslist: 1-1.

[image=304041]

HC Uden kon bij winst goede zaken doen op de ranglijst. De thuisploeg leek zich dit te realiseren en begon zenuwachtig. Geel-Zwart begon daarentegen overtuigender en kwam na achttien minuten dan ook terecht op een 0-1 voorsprong. Anne Feijen versierde een strafcorner die door naamgenoot Anne Horck onberispelijk werd binnengeslagen. De bezoekers vergaten daarna door te drukken, waardoor Uden na de rust nog alle kans had op een goed resultaat.

[image=304040]

Tien punten
De dames uit het nabij gelegen Uden kwamen dan ook vol vertrouwen uit de pauze. Ze voerde de druk op en waren via verschillende strafcorners dicht bij de gelijkmaker. Keepster Britt Horck maakte een rits aan corners onschadelijk door prima reddingen. Uiteindelijk bleek een variant haar te machtig. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer met kansen aan beide zijden. Doelpunten vielen er echter niet en dus deelde beide teams de punten. HC Uden blijft op tien punten achterstand staan ten opzichte van Geel-Zwart. De Veghelse dames behouden, door puntverlies van directe concurrent Goirle, de eerste plek.