Udense ATB-toertocht over Belgisch wielerbaantje

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het historisch Belgisch wielerbaantje, aangelegd tijdens de 1e wereldoorlog, is opgenomen in het parcours van de Udense ATB-toertocht die zondag 25 januari gehouden wordt. Het is de zeventiende leer dat TTV-Uden deze tocht organiseert.

[image=201864]

Er zijn routes van 30, 40 en 55 kilometer uitgezet met lint door een uitgestrekt gebied. Het langste parcours leidt naar Bedaf en naar de bossen bij Dinther. Alvorens de bossen bij Nistelrode te bereiken wordt de Hel van Loosbroek doorkruist. Indien er veel modder is, wordt hiervoor een alternatieve route aangegeven. Na de pauze nabij het Maashorstcentrum gaat de route over de Munse Heide en om de Brobbelbies heen richting Schaijk en vervolgens naar de Zeelandse bossen. Het parcours van de 30 km gaat van Bedaf naar de bossen bij Nistelrode. In het Maashorstgebied wordt een lus gemaakt met daarin de stuifzandwallen nabij Zeeland.. De Gemeente Uden heeft hiervoor toestemming verleend. Op Slabroek is er gelegenheid voor een pauze en een praatje met andere fietsers. Hier krijgt u thee, een krentenbol en een kleine versnapering. Ook is hier een kleine reparatiepost.

Inschrijving
Start en finish zijn bij Gasterij De Pier aan Schansweg 3 te Uden nabij de Bedafse bergen gelegen tussen Uden en Vorstenbosch.De inschrijving is tussen 9.00 uur en 10.00 uur. De deelnamekosten bedragen voor NTFU-leden € 3,- en voor niet leden € 4,-. Voor kinderen is deelname t/m 15 jaar gratis.

[image=259251]
Meer berichten