Cheryl Maas wint wereldbeker in Quebec

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De Udense freestylesnowboardster Cheryl Maas heeft vrijdagavond (lokale tijd) in Quebec voor het eerst in haar loopbaan een wereldbekerzege geboekt. De Nederlandse won een wedstrijd op de discipline big air.

[image=302015]

"Dit is voor het eerst dat het Wilhelmus voor me werd gespeeld. Ik vond het echt heel bijzonder", laat de Udense vanuit Canada weten. Maas kwam tot een score van 143.25. Op het podium werd ze vergezeld door de Zwitserse Lia-Mara Bösch (137.00) en de Slowaakse Klaudia Medlova (135.00). Eerder dit seizoen pakte Maas al brons in Istanbul, waar de vrouwen voor het eerst over de megaschans in actie kwamen.
Bij big air beoordeelt een jury onder meer de uitvoering en moeilijkheidsgraad van de trucs. In drie runs moeten de vrouwen minimaal twee verschillende rotaties laten zien, waarvan de beste twee bij elkaar worden opgeteld.

Olympisch

"De schans was behoorlijk ijzig. Het was moeilijk, maar gelukkig had ik sterke benen", vertelt Maas, die bij de Spelen van Sotsji uitkwam op het onderdeel slopestyle, waarop ze eerder in wereldbekerwedstrijden zilver en brons veroverde. In Turijn 2006 was ze nog olympisch actief op de halfpipe.
Lobbyisten proberen big air op het olympisch programma van 2018 te krijgen. Maas wil nog niet vooruitlopen op een derde olympische deelname. "Dat zien we dan wel weer. Voor nu hoop ik vooral dat er meer big air-evenementen voor vrouwen komen en dat ik zo goed kan blijven rijden."
(Bron: ANP )
Meer berichten