Cheryl Maas pakt wereldbeker slopestyle

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Snowboardster Cheryl Maas verkeert in grootse vorm. De dertigjarige Maas schreef zaterdag met een score van 88,50 punten de wereldbekerwedstrijd slopestyle in het Tsjechische skioord Spindleruv Mlyn op haar naam. Het betekende haar vierde wereldbekerzege op rij, na drie overwinningen vorige maand in Noord-Amerika.

[image=303246]

De geboren en getogen Udens beleefde eind februari in Quebec een persoonlijke primeur met winst van de discipline big air. Vervolgens was Maas op de Noord-Amerikaanse pistes ook twee keer de beste op de slopestyle. Tot vorige maand had ze dus nog nooit een zege behaald in het wereldbekercircuit.
"Dat komt ook doordat ik nooit echt veel wereldbekerwedstrijden heb meegereden. Er zijn twee verschillende competities en dit is het eerste jaar dat ik volledig meedoe aan de World Tour van wereldskifederatie FIS", zei Maas in NOS Langs de Lijn.
Maas mocht in Tsjechië twee kristallen bollen in ontvangst nemen, als winnares van de algemene wereldbeker en het klassement van het onderdeel slopestyle: "Het zijn twee hele mooie kristallen bollen en die moet ik nu mee naar huis zien te krijgen."

[image=303247][image=303248]
Meer berichten