Zeelander Van den Eijnde op WK Paracycling

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND | Het Wereldkampioenschap Paracyling 2015 wordt van 26 tot en met 29 maart gehouden in Apeldoorn. Tommy van den Eijnde (23), oud-inwoner van Zeeland, neemt samen met Yorick Bos deel aan het onderdeel WK Tandem sprint voor blinden en slechtzienden.

[image=303695]

Tommy van den Eijnde (veelzijdig sporter met visuele beperking) is eind mei 2014 ontdekt bij een talentenscoutingsdag voor Paralympische sporters op Papendal. In oktober 2014 is hij zich meer gaan richten op het baanwielrennen. Hij traint sinds die tijd vrijwel dagelijks mee met de nationale selectie in Papendal en Apeldoorn. Op het Nederlands Kampioenschap van 2014 (eveneens gehouden in Apeldoorn) heeft hij samen met Yorick Bos een derde plaats (bronzen medaille) bereikt. Nu hopen ze een mooie klassering te bereiken door bij de eerste vijf deelnemende koppels te eindigen op het onderdeel Tandem sprint. Bij dit onderdeel worden op WK-niveau ?snelheden bereikt van ongeveer 70 tot 72 km. per uur.
De voorbereidingen (o.a. een internationale wedstrijd in Wales en trainingskamp in Portugal) zijn prima verlopen. Op zondag 29 maart hoopt het tandemkoppel Yorick Bos en Tommy van den Eijnde op de wielerbaan van het Omnisportcentrum in Apeldoorn hun zware en noeste trainingsvoorbereidingen om te kunnen zetten in een mooie klassering.
Meer berichten