Mini Racing Team opent deur voor jong en oud

  •   keer gelezen   Sport
UDEN | Het Mini Racing Team Uden (M.R.T.U.) opent op alle dinsdagavonden in de maanden april tot en met juli het clubgebouw speciaal voor de jeugd in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Maar ook voor wie eens wil racen en ouder is dan 14 jaar c.q. volwassenen mogen dan mee komen racen.

[image=304534]

De eerste open avond is op dinsdag 7 april. Vanaf 18.30 uur tot ca. 20.00 uur kan er geracet worden op de houten racebaan. Deze racebaan heeft zes sporen en een lengte, inclusief de bochten, van ongeveer 29 meter. De opzet van het M.R.T.U. is, om bij voldoende belangstelling, een (Udense) jeugdcompetitie op te starten.

Open avonden
Het bezoeken van de avonden is geheel gratis. Het M.R.T.U. zorgt voor de raceauto’s en de gashandel. Uiteraard zullen diverse leden van het M.R.T.U. aanwezig zijn om alle aspecten van het mini racen uit te leggen.
Het fascinerende van mini racen is dat je individueel bezig bent. Ook vormt het concentratievermogen een belangrijk aspect. Techniek is vanzelfsprekend. “In een later stadium ga je de eigen miniraceauto zelf in elkaar zetten. Uiteraard met behulp van de leden van het M.R.T.U. Het grote moment is dan om met de zelf gebouwde raceauto te winnen en dat allemaal door een zelfbeheersing en concentratie”, legt Peter H. Pijpers van Mini Racing Team Uden uit.

Belangstelling?
Wie belangstelling heeft voor deze enerverende sport, is welkom op één van de dinsdagavonden, vanaf 7 april, in het clubgebouw van het M.R.T.U. Het adres is Parklaan 2 (Sportpark), naast de voetbalvelden van Udi ’19.
Meer berichten