Internationaal danstoernooi in Odiliapeel

  •   keer gelezen   Sport
ODILIAPEEL | DV Dance Action houdt zondag 12 april voor de tweede keer dit seizoen een internationaal danstoernooi, ditmaal in Gemeenschapshuis Terra Victa in Odiliapeel.

[image=305190]

Dit internationale toernooi wordt onder auspiciën van de DFN (Dance Federation Netherlands) georganiseerd en de deelnemende teams komen uit Nederland en België. Er wordt gedanst in diverse disciplines zoals Show Modern, Garde dans, Karakter en Street dance.
Als speciale gast heeft DV Dance Action de vereniging ‘Show Acrobatiek Uden’ uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen. "Het is leuk om een collegavereniging uit Uden een podium te bieden, vooral omdat er raakvlakken zijn met de danssport. Showacrobatiek stamt af van acrogym; dit is een combinatie van acrobatiek en gymnastiek. Kenmerkend aan acrogym is dat het niet individueel wordt beoefend maar in een groep. Voor DV Dance Action is de acrobatiek pas sinds ca. 3 jaar vrijgegeven voor alle leeftijden. Nu mogen ook jongere kinderen acrobatiek in de dans verwerken. De jeugd en hoofdgroepen zijn al wat langer met acrobatische elementen bezig", aldus de dansvereniging.

Informatie
Het toernooi wordt geopend door de aller jongste leden van de vereniging. Zij dansen nog niet in wedstrijdverband, maar tijdens het toernooi zullen deze kinderen een hartverwarmend optreden verzorgen. De start is zondag 12 april om 9.30 uur en de wedstrijden duren tot circa 18.30 uur. De entree bedraagt 4,00 euro (volwassenen) of 2,00 euro (kinderen tot 12 jaar en 65-plussers).
Het toernooi in Terra Victa is het laatste toernooi voor het Open Nederlands Kampioenschap op 19 april in Sint Anthonis.
Meer berichten