Stralend weer met crosscompetitie

Sport 67 keer gelezen
UDEN - De vierde en laatste loopwedstrijd van de crosscompetitie die de Udense vereniging De Keien Atletiek jaarlijks organiseert, vond zondag 9 maart plaats in het sportpark van Uden. Het stralende weer zorgde ervoor dat 119 volwassenen, 38 pupillen en 22 junioren aan de start stonden van deze heuvelachtige cross.

[image=275012]

De deelnemers gingen van start in verschillende categorieën. Voorafgaand aan de wedstrijd voor de recreatieve lopers vonden wedstrijden voor de jeugd plaats. Bij de 'Meisjes pupillen C' won Fransje van den Akker de strijd met Karlijn Pasmans om de eerste plaats. Xavier van Zutven, die ook eerste werd bij de Heuvelrugcross, behaalde de eerste plek in dezelfde categorie bij de jongens. In de categorieën 'Meisjes en Jongens pupillen B' werden Lonneke Lintsen en Julian van Lokven eerste. Ook in de categorieën 'Meisjes en Jongens pupillen A' stonden flink wat deelnemers aan de start. Anne Gabriëls en Guus Winkelman renden naar de eerste plaats. Jette Winkelman werd eerste bij de 'Junioren meisjes D' en Wicher Ketelaars bij de 'Junioren jongens D'. Fem Bongers behaalde de eerste plek in de categorie 'Meisjes junioren C' en Aron Koning eindigde als eerste bij de 'Jongens junioren C'. Esther van den Eijnde, Janne Verstraten en Hessel Gras waren de enige lopers in hun categorieën 'Meisjes Pupillen B', 'Meisjes Pupillen A' en 'Jongens Pupillen B'. De recreatieve lopers hadden de mogelijkheid te finishen na iedere grote ronde met een maximum van zeven rondes (10.360 meter). Eefje Hafmans uit Uden eindigde bij de volledige afstand op de eerste plaats in een tijd van 47.07 minuten, gevolgd door Cemile Kara van De Keien Atletiek en Antonet van Dongen. Bij de mannen ging Horacio Pereira met de eerste prijs naar huis met een tijd van 38.17 minuten. Theo van Kessel werd tweede in 39.40 minuten en John Klerkx complementeerde het rijtje met een tijd van 39.53 minuten.

[image=275013]

Winnaars crosscompetitie
Na afloop vond de prijsuitreiking van de crosscompetitie plaats in het paviljoen van De Keien. Theo van Kessel werd eerste bij de mannen, gevolgd door Jos Linders en John Klerkx. Eefje Hafmans werd eerste bij de vrouwen, gevolgd door Cemile Kara en Antonet van Dongen. De volledige uitslagen van de Stadioncross zijn te vinden op www.dekeienatletiek.nl