Schoolvoetbal van start gegaan

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Meer dan 1000 kinderen vertonen hun voetbalkunsten op de velden van UDI’19 tijdens het 58ste voetbaltoernooi voor basisscholen uit Uden en omgeving. Woensdag vond de aftrap plaats . De Stichting Schoolsport Uden, organisator van dit driedaagse gebeuren, is blij dat het schoolvoetbal nog steeds zo enorm populair is onder de jeugd.

[image=277491]

Woensdag streden 18 elftallen om de hoogste eer bij de jongens A-teams. Onder ideale voetbalomstandigheden kwam het team van de Jozefschool uit Uden als kampioen naar voren. Op de 2e plaats eindigde ’t Mulderke, ook uit Uden, met eenzelfde aantal punten, maar een iets minder doelsaldo. De 3e plaats was voor de Vlasgaard uit Zeeland.
Komende woensdag worden maar liefst 48 meisjes zeventallen op de groene mat verwacht. Al jaren zit het meisjesvoetbal in de lift, met dit enorme aantal teams als bewijs. Het zal een drukte van belang worden op en rondom de UDI-velden. Vanaf 13.15 uur zal er op 10 halve velden gespeeld worden en rond de klok van 17.30 uur weten we welke school zich voor een jaar Udens kampioen mag noemen bij de meiden.
Op woensdag 23 april wordt het schoolvoetbal 2014 afgesloten door 27 jongens zeventallen. Wie een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.

[image=277492]
Meer berichten