Succes Volkelse deelnemers Libya Rally Marokko

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL - Guido Slaats en Peter Kuijpers (Bikeright/Verstegen team) uit Volkel hebben afgelopen week deelgenomen aan de Libya Rally in Marokko. Een "Dakar" waardige rally met mooie lange specials door het ruige landschap van Marokko. Zeven dagen, 2400 kilometer met een finish op het strand bij Fort Bou Jerif.

[image=278937]

De start was op Goede Vrijdag 18 april met een lange dag van totaal 673 kilometer. Uitgangspunt van Guido Slaats is om het Quad klassement te winnen en voor Peter Kuijpers om uit te rijden, daar het zijn eerste echte Rally ervaring is.
Guido Slaats, favoriet bij de Quad's, heeft zijn rol op de eerste dag al meteen waargemaakt en finishte als eerste, Peter Kuijpers begon rustig en finishte de eerste dag op een zevende plaats.
De volgende etappes liepen voorspoedig en Guido eindigde van de 7 etappes 6 maal als winnaar, en stelde hij zijn eerste plaats veilig in het Quad klassement.

Mooiste
Guido Slaats, is blij met zijn quad. “We werken nu vijf jaar aan deze quad en ieder jaar zijn er verbeteringen. Het was een heel mooie editie van de Libya Rally, met goede proeven en een sterk deelnemersveld. Winnen bij de Quad's is één ding, maar vierde worden in een veld van een man of 40 vind ik echt iets om trots op te zijn.”
Vorig jaar leek Guido Slaats ook op de overwinning af te stevenen, maar toen brak hij op de voorlaatste dag zijn sleutelbeen. Nu de finish in zicht is, is het voor hem een kwestie van zichzelf en zijn materiaal sparen. “Maar wel zorgen dat ik mijn concurrenten op afstand houd. Ik heb een aantal andere rally’s gereden al in Marokko, maar dit is met afstand de mooiste en beste. “

Trots
Peter Kuijpers heeft zijn eerste rally als mooi en uitdagend ervaren, zwaar maar zeker de moeite waard. "Het rijden op een Quad is toch anders dan een motor. Ik ben dan ook trots dat ik als zesde bij de Quad's ben geëindigd en 22ste algemeen en natuurlijk trots op Guido, een zeeruitzonderlijke prestatie van hem.
Beide kijken terug op een mooie rally die goed georganiseerd was, complimenten aan de organisatie, de perfecte service van vier monteurs onder wie Bart van de Velden uit Boekel en de Dakar service truck van BAS uit Veghel, gereden door Appie.

[image=278938][image=278939][image=278940][image=278941][image=278942]


Meer berichten