Toontje Verkuijlen Toernooi in zijn geest

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het was even wennen; het eerste Toontje Verkuijlen Toernooi zonder zijn naamgever. Maar het leek er wel op alsof hij FC De Rakt gezegend had met fantastisch weer en wederom een geweldige ambiance gedurende het afgelopen weekend.

[image=280468]

Onder luid applaus als eerbetoon werden op zaterdag weer de ballonnen opgelaten voor hun reis richting het onbekende. Amper nadat de ballonnen hun weg hadden gevonden ging het hutseltoernooi van start voor jeugd. Om niet te vergeten waaraan de club haar bestaan heeft te danken werd die middag een prachtige foto onthuld met daarop Toontje Verkuijlen; vanaf een hoger niveau ziet hij voortaan toe op de club. In de late namiddag werd het toernooi voortgezet door de sponsoren. Met de strijd om de blauwe sponsorentrofee; gewonnen door Vitaro en een witte sponsorentrofee waarbij SV stucadoors zegevierde werd het relaxte met het fanatieke op mooi wijze gemixt.

Joost en Friends
Op zondag werd de om de Toontje Verkuijlen Wisseltrofee bij de vrouwen en heren gestreden. Halverwege dit gedeelte stond de Joost en Friends wedstrijd Oud UDI- Oud Cafe 't Stulpke gepland. De opstellingen van deze teams waren nog door Toontje zelf vastgesteld in het bijzijn van twee van onze commissieleden.
De toernooivlaggen met het nieuwe logo van het toernooi, namelijk een beeltenis van Toontje, werden door enkele jonge familieleden op het veld gedragen. Na enkele mooie woorden van de voorzitter over Toontje en Joost werd de aftrap door hemzelf met Piet van de Rijt verricht en kwamen nostalgische herinneringen terug van deze prachtige tijd. Het publiek langs de lijn genoot van deze ludieke wedstrijd. Er werd nog lang nagepraat nadat de door het Oud Cafe 't Stulpke gewonnen wedstrijd (1-0) werd afgefloten.
De prijzen werden op zaterdag en zondag uitgereikt door zussen van Toontje. Na alle prijsuitreikingen was het tijd voor de muzikale derde helft; King Herrie en de Sjeekers zorgden met bekende covers voor een geweldige sfeer. Als klap op de vuurpijl wisten de meiden van de MB1 de beker te winnen in Limburg. Bij terugkomst werden zij gehuldigd in het clubhuis. De beker werd getoond en met taart werd het feest compleet. Een mooi passend afscheid van een zeer geslaagd weekend, waar Toon volgens zijn familie trots op zou zijn geweest.

[image=280469][image=280470][image=280471][image=280472][image=280473][image=280474]
Meer berichten