Golfbad Oss doet mee aan SamenLoop voor Hoop

  •   keer gelezen   Sport
OSS – De SamenLoop voor Hoop op zaterdag 28 en zondag 29 juni in Oss komt steeds dichterbij. En ook de deelnemers druppelen steeds meer binnen. Zo ook het Golfbad Oss. Met twee teams van vijftien personen loopt het zwembad mee.

[image=280628]

Nanette Witlox van het Golfbad Oss legt uit waarom de SamenLoop voor Hoop op de deelname van het zwembad kan rekenen. “We staan middenin de maatschappij. We hebben hier veel vaste gasten die te maken hebben gehad met de ziekte, maar ook intern hebben we meegemaakt hoe erg zo’n ziekte kan zijn. Twee medewerkers van ons zijn overleden aan kanker en andere hebben het zelf ook gehad. Twee jaar geleden hebben we al een actie voor KiKa gedaan en je hebt natuurlijk ook Alpe d’HuZes, maar toen we hoorden dat de SamenLoop voor Hoop in Oss werd gehouden, moesten we gewoon meedoen.” Witlox polste binnen de eigen organisatie en kon meteen rekenen op veel enthousiasme. En ook De Lorijn Restaurant, gezeten in het gebouw, doet met een aantal mensen mee. De laagdrempeligheid van het evenement spreekt Witlox aan. “Iedereen kan meedoen. Bij Alpe d’HuZes moet je bijvoorbeeld 2.500 euro per persoon inleggen, hier hoeft dat niet. Ook het groepsgevoel is erg mooi. Je doet het met z’n allen. Samen loop je voor een goed doel. Zelf denk ik dat de start het meest emotionele wordt. Dan is iedereen zich ervan bewust waarvoor we het doen.”

Actieweek
Om geld in te zamelen voor de SamenLoop voor Hoop, is er bij het Golfbad een actieweek. Die week is maandag 26 mei begonnen en eindigt op zaterdag 31 mei. Er staan collectebussen en de Aqua Sportief Club en Junior Club krijgen themalessen en een sponsorkaart mee om geld in te zamelen. Op 31 mei sluit de actieweek met een rommelmarkt van 09.00 tot 14.00 uur op het parkeerterrein van het zwembad. “We hebben vijf kramen gesponsord gekregen, maar we staan met meer kramen. Iedereen mag spullen inleveren en alle opbrengsten gaan naar de SamenLoop voor Hoop. De overgebleven spulletjes gaan naar een ander goed doel. Maar we kijken uit naar de SamenLoop voor Hoop en het gaat ons lukken ook. Zet onze groep op een grasveld en we hebben het grootste plezier.”
Meer berichten