Korfbalclub Korfrakkers ziet Abraham

  •   keer gelezen   Sport
ERP – Maar liefst vijftig jaar bestaat vrouwenkorfbalclub Korfrakkers uit Erp dit jaar. Om die reden kende de Korfbalbond (KNKV) dit jaar de veldfinale toe aan de jubilaris uit Erp. Op Tweede Pinksterdag zal dit evenement plaatsvinden op het eigen sportpark aan De Watermolenweg in Erp. Het programma vermeldt diverse finales en activiteiten, maar het hoogte punt is zondermeer de finale senioren. 'Klein detail' is dat Korfrakkers zich nog moet plaatsen komend weekend in Milsbeek als in de halve finale Be Quick uit Nuland de tegenstander is.

Door Peter Kuijpers

[image=279746]

Eigenlijk heel apart dat de organisator van de halve finale: SPES, niet vertegenwoordigd is in deze halve finaleronde aan de Zwarte weg in Milsbeek. We moeten ver terug in de tijd om een vergelijkbaar scenario uit het stoffige archief te kunnen halen. Reden is onder anderen de kleine revolutie die in de ploeg plaats vond. Coach Arno Theunissen werd een paar maandjes geleden ontslagen waar good old John Vervoort het ontstane vacuüm tijdelijk invult. Swift als nummer één treft nummer vier Rosolo uit Reusel en Korfrakkers als nummer drie neemt het op tegen het Nulandse Be Quick dat tweede is geëindigd. Het zou ontegenzeggelijk een lelijke tegenvaller zijn als de Erpsen niet de finale zouden spelen op dit mooie eigen feestje op 9 mei. Be Quick-coach Alf van der Ende lijkt daar geen boodschap aan te hebben. Zoals het hem siert wil hij altijd winnen, dus ook van Korfrakkers zondag.

[image=200765]

Schot Challenge
In Erp zijn ze trots dit mooie evenement te mogen organiseren. Om 11.00 uur al is er de finale tussen de beste reserveteams in de Topklasse en om één uur start de finale tussen de beste twee jeugdteams van Nederland. Er is een Schot Challenge met echte geldprijzen bijeen gepraat door een bekende DJ. De kers op de Erpse taart is de finale veldkorfbal voor senioren om 15.30 uur. Een aantrekkelijk programma aan de Watermolenweg in Erp op Tweede Pinksterdag.

[image=280691]
Meer berichten