Op de Alpe d’Huez met BIG Challenge

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL - Legpluimveehouder Marc van der Locht uit Volkel fietst mee met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Morgen doet hij mee aan Alpe d’HuZes.

[image=280932]

"Zondag zijn we aangekomen boven op de berg Alpe d’Huez. Wat is die steil! Als je met de auto naar boven rijdt duurt het al lang. Een mooie uitdaging! Het weer is goed, het uitzicht prachtig en een prima sfeer.
Thuis heb ik natuurlijk het een en ander moeten regelen. We hebben 35.000 leghennen en die moeten elke dag verzorgd worden. Mijn vader en mijn boer nemen dit van mij over. Zij rapen eieren en zorgen dat de eierautomaat aan de Heikantsepad 3 in Volkel elke dag weer gevuld is. Natuurlijk hebben we dagelijks contact hoe het gaat.
De Benefietdag met optredens van BZB was geweldig verlopen. Achteraf vielen de kosten nog mee en was de totale opbrengst 2150 euro! Een geweldige dag, mooi weer en kei gezellig! Ik fiets mee met BIG Challenge, Veehouderij tegen kanker, een groep van ruim 150 varkens-, pluimvee- , melkveehouders en anderen die in de veehouderijsector werkzaam zijn, die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. Je komt ze hier op de berg allemaal tegen in die T-shirts met Chickens, Pigs, Cows en Farmers are Cool. Een feest van herkenning en allemaal strijdend voor het goede doel.
De laatste weken waren druk, nog trainen en daarnaast natuurlijk thuis en 20 uur per week bij van Eck bedrijfshygiëne werken. Nog leuke sponsoracties: via mijn broer René mocht ik kilo’s muesli ophalen en via een voetbalkennis 500 blikken Red Bull voor het oppeppunt van BIG Challenge. Daar kunnen wij tussen de beklimmingen door eten en bijkomen.
Donderdag op hemelvaartsdag heb ik met toerclub Volkel nog een tocht van 145 kilometer gereden. Heel slecht weer. Vrijdag was ik ziek! Naar de huisartspost geweest en antibiotica meegekregen. Het gaat nu gelukkig al wat beter!
Het afgelopen jaar heb ik het fietsen weer opgepakt om voor de Alpe d’HuZes te trainen. Goed voor mijzelf; ik ben nu 11 kilo lichter, en voor het goede doel: een gezond, gelukkig en goed leven met kanker. Je kunt ons volgen via het fotodagboek op www.bigchallenge.eu, facebook en twitter. Donderdag zijn individuele tijden van fietser te volgen via http://www.opgevenisgeenoptie.nl. Doen!"

Meer berichten