Ekoplazaloop meer dan een sportevenement

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De Udense Markt vormt zondag 20 september het decor voor de Ekoplazaloop. De Keien Atletiek zorgt er, met support van Ekoplaza en de gemeente Uden, voor dat het hardloop- en wandelevenement op 20 september een groot succes wordt. Die dag wordt óók uitgebreid stilgestaan bij duurzaamheid en gezondheid.

[image=312809]

“Biologische voedingsmiddelen maken onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Daar horen ook beweging en ontspanning bij. Al deze elementen kunnen we promoten tijdens de Ekoplazaloop. Het is een ideale samenwerking", zegt Hans van Mierlo, marketingmanager van Ekoplaza. Zo nemen medewerkers van Ekoplaza deel aan het evenement, worden leveranciers uitgenodigd en wordt het evenement volop onder de aandacht gebracht van consumenten. Bovendien is de biologische supermarktketen de samenwerking aangegaan met de Plastic Soup Foundation, die zich met allerlei activiteiten wereldwijd inzet om de hoeveelheid plastic in het milieu sterk te verminderen. Allerlei activiteiten worden daarvoor ondernomen, waaronder de campagne Trash Hunters, waarbij inzichtelijk wordt waar en hoeveel zwerfafval er ligt. Mensen kunnen met behulp van een app op de smartphone foto's maken van zwerfafval dat ze ergens aantreffen, waarbij het doel is de hoeveelheid plastic te verminderen in de wereld. Van Mierlo: “Deze visie willen we door vertalen naar de EkoPlazaloop. Alle elementen worden onder de loep genomen. Neem het plastic lint dat langs het parcours hangt. We onderzoeken momenteel de alternatieven."

Gemeente Uden
Ook Uden draagt een steentje bij. In de gemeente ligt de nadruk op de 4 G's: groen, gezond, gastvrij en gezellig. “De gemeente ondersteunt actief de breedtesport, bovendien passen ook duurzaamheid en gezonde voeding in het beleid", aldus wethouder Ben Tuithof van de gemeente Uden. Zo wordt tijdens de Ekoplazaloop stilgestaan bij glas scheiden met de campagne Glas in ’t bakkie. Er wordt ook een (interactieve) infostand opgebouwd waar inwoners meer te weten komen over het inzamelen en recyclen van afval. Ook wordt op ludieke wijze op de dag zelf werk gemaakt van het opruimen van afval. De inschrijving voor de sportieve onderdelen is inmiddels geopend. Kijk voor meer informatie op http://www.ekoplazaloop.nl..
Meer berichten