'Ouderwetse gym' in Udense sporthal

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Een vereniging die het gevoel van de ouderwetse gymles weer zou moeten doen herleven: daar gaat de Udense Rik van Duijnhoven (38) voor. Na de zomer zou de vereniging opgericht moeten zijn en dan is het op vrijdagavonden vanaf 20.00 uur in sporthal Germenzeel in Uden sporten onder begeleiding van een gediplomeerde gymleraar. De ene week basketbal, de volgende week trefbal en de week daaropvolgend volleybal of badminton.

[image=312338]

"Ik was op zoek naar een sportvereniging die het gevoel van de gymles van vroeger kon benaderen", vertelt Rik van Duijnhoven (38) uit Uden. "Een vereniging waar je iedere week lekker veelzijdig kunt sporten en niet gebonden bent aan 1 specifieke sport. Ik vind het juist leuk om de ene week te basketballen, de week daarna te badmintonnen en de week daaropvolgend te gaan hoogspringen. Dit natuurlijk onder begeleiding van een ervaren sportinstructeur."

Eigen initiatief
Rik geeft aan dat een dergelijke vereniging in Uden nog niet bestaat en hij daarom van plan is zelf een vereniging van dit soort op te richten. "Ik heb contact gelegd met de gemeente Uden en er is nog ruimte om 1 keer per week 1,5 uur een gymzaal te huren. Voordat ik deze ruimte vastleg wil ik echter eerst kijken of er voldoende animo in Uden is om deze club op te starten. Mijn oproep aan veelzijdige sporters uit Uden en omgeving luidt dan ook; wil jij graag 1 keer per week onder begeleiding van een sportinstructeur lekker intensief en gevarieerd sporten, geef je dan op via ."

Eisen
Worden er eigenlijk nog eisen gesteld aan het lidmaatschap van de vereniging? "Nee, de vereniging staat in principe open voor iedereen ouder dan 18 jaar. De insteek is wel om lekker intensief te sporten en veel sporten aan bod te laten komen. Dit betekent waarschijnlijk dat er een natuurlijke selectie ontstaat van mensen die het tempo kunnen bijbenen en die de diversiteit aan sporten aantrekkelijk vinden. En als er veel animo is en de vereniging groeit zou het wellicht nog mogelijk zijn dat er in de toekomst meerdere groepen ontstaan. Maar nu eerst maar eens kijken of er voldoende interesse is om een eerste groep te starten na de zomer."
Meer berichten