Nederlands Kampioen beachvolleybal uit Uden

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Nila van den Heuvel (13) uit Uden en haar partner Yara van de Ven (13) uit Gemert zijn zaterdag Nederlands kampioen onder 14 jaar geworden tijdens de Open Nederlands Beach kampioenschappen in Scheveningen. Beide trainen in Eindhoven bij de Nederlandse beachvolleybal school.

[image=312148]

De dames hebben uitzonderlijk goed gepresteerd omdat het beachvolleybal op dit moment behoorlijk in de lift zit en er vele concurrenten zijn. De dames staan ook als eerste op de rankinglijst voor de beachtour. Door vrijwel elk weekend toernooien te spelen sprokkelden ze voldoende punten bij elkaar om de eerste plek te bezetten.
Zaterdag was het een zeer druk bezocht toernooi waar ze 6 wedstrijden nodig hadden om uiteindelijk in de finale te staan. De finale begon nog wat twijfelachtig voor de twee uit Brabant want ze verloren de eerste set met 21 – 19. Dat was echter het moment waarop ze zich al aan het herpakken waren en met veel overmacht trokken ze de stand weer gelijk in de tweede set. Die werd maar liefst gewonnen met 21-9. De derde set werd een zinderende finale set. Het ging op en af waar Nila en Yara wel vaak de bovenliggende partij waren maar dat werd niet altijd omgezet in resultaten. Ook bij 15 was er nog geen winnaar (de derde set gaat maar tot 15 maar er moet met twee punten verschil gewonnen worden) dus moesten ze spelen om de laatste punten. Uiteindelijk werd het 17 – 15 voor onze dames en de ontlading gaf aan dat ze alles gegeven hadden. Een geweldige prestatie waar ze uiteindelijk de gouden medaille voor in ontvangst mochten nemen.
Meer berichten