Winst Saturnus-vrouwen na vijfsetter

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Het team van trainer Mike van den Heiligenberg speelde twee wedstrijden binnen 24 uur. Vrijdag werd er in Meijel met 3-1 verloren van Peelpush-3, zaterdag werd in het eigen Muzerijk ActiveRooy met 3-2 geklopt. In een spannende vijfsetter bleken de Udensen letterlijk en figuurlijk de langste adem te hebben. Setstanden: 25-22, 23-25, 25-20, 13-25 en 15-8.

Door: Peter Kuijpers

[image=293485]

Loes Boley bleef aan de kant tegen ActiveRooy. Een wedstrijd per etmaal is voldoende voor Misses Saturnus waar de jaren beginnen te spreken. Voor het overige kon Van den Heiligenberg een vrij compleet team aan het net brengen zaterdagavond. Eigenlijk waren de bezoeksters uit Venray koploper in de derde divisie, maar alle winsten kwamen van teams uit de bij het voetbal bekende 'rechterrijtje' en speelden de Limburgers twee wedstrijden meer. Toch een knappe prestatie van de promovendus, die zich danig liet gelden in Uden. Coach van de club uit Venray is Herman Crins, ooit nog coach van Saturnus. Ed Brienen was eveneens in het Muzerijk aanwezig. Brienen was de voorganger van Van den Heiligenberg, de huidige trainer van Saturnus.

[image=293489]

De eerst set liep Saturnus uit naar 7-10, maar de Venrayse diesel kwam terug en ontliepen de teams elkaar weinig. Juist in een periode dat Saturnus het voortouw weer nam liet de iPad aan de wedstrijdtafel de clubs in de steek. Een veel te lang durend incident dat ActiveRooy weer in de wedstrijd bracht. Uiteindelijk trok Saturnus de set met 25-22 naar zich toe. De pikstart in de tweede set leek voor Saturnus een regelrechte zege op te leveren. Bij 14-7 probeerde Crins het tij te keren met een time out die overigens wel degelijk hout sneed. ActiveRooy kwam erop en erover naar 20-23. Saturnus leek het naderende onheil te keren, maar bij 23-24 sloeg middenaanvalster Ilse van Bommel de service in het net.

[image=293488]

De voorsprong kwam in de derde set. Lang gingen de ploegen zij aan zij waar de bezoeksters bij 17-17 even wegliepen. Een ultieme krachtsinspanning van Saturnus bracht de setwinst met 25-20 alsnog naar Uden. De vierde set werd een lijdensweg voor het team van Van den Heiligenberg. Het werd een optelsom van fouten bij Saturnus dat in een vrije val kwam, die niet meer te stoppen was. Het team liet het gelaten over zich heen komen en onderging het als een gratis leermoment. De fraaie momenten waren spaarzaam en de dips te talrijk. Met 13-25 stopte het Venrayse wapengekletter en moest een vijfde set de winnaar aanwijzen. Saturnus toonde spierballen en liep snel naar 3-0. Via 6-5 leken de Limburgsen terug te komen, maar via 11-6 ging de set en de partijwinst met 15-8 in de Udense tassen. Na het verlies van vrijdag een welkome winst. Van den Heiligenberg zag weer strijd en passie in zijn team. Het moet de Udenaar ongetwijfeld tot tevredenheid hebben gestemd, al blijven kleine zorgen nog wel degelijk zijn aandachtspunten.

[image=293487][image=293486][image=293484][image=293483][image=293482]
Meer berichten