Ellende troef bij Saturnusvrouwen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Coach Guus Vesters van Achilles uit Beugen krabde zich eens achter de oren. Het speelse gemak waarmee zijn team met fases over Saturnus heen wandelde, had hij zelfs niet durven dromen. De Beugensen gunden de ontredderde tegenstander één setje, maar dit liep scheef met het wedstrijdbeeld waar Achilles deed wat het wilde in het Muzerijk. Setstanden: 19-25, 17-25,25-17 en 16-25.

Door: Peter Kuijpers

[image=292706]

De vrouwen van volleybalclub Saturnus hadden twee weken rust achter de rug. Saturnus-coach Mike van den Heiligenberg moest het stellen zonder Loes Boley en de zwangere Lieke van Vliet. Bovendien stopte al eerder onverwachts libero Daphne Sgroot. Twee weken kwam het team door de herfstvakantie niet aan spelen toe. Teamleider Matthijn Kunz schreef het al in zijn voorbeschouwing: “We zijn benieuwd wat dit met de dames heeft gedaan en is het ritme er nog? Mijn voorspelling: we zijn uitgerust” waren letterlijk zijn woorden. Als er iemand van de bekende ‘koude kermis’ is thuisgekomen was het de immer optimistische Kunz wel. Saturnus ging alleen in de eerste set hoopvol van start. Via 8-4 en 19-13 leek er weinig te vrezen van de directe concurrent uit Beugen. Echter nadat Joska Fransen aan service kwam was het snel over bij Saturnus. De Udensen hadden totaal geen vat op de harde slagen laag over het net van deze Beugense kanjer. De lange Fransen sloeg in twaalf service beurten maar liefst twaalf punten bijeen en haalde de eerste set met 19-25 binnen.

[image=292707]

Oneffenheden
Eveneens in de tweede set was Achilles oppermachtig in het Muzerijk. Bij 11-19 probeerde Saturnus-coach Van den Heiligenberg het ontij nog te keren en bracht hij Rosan van der Velden. De opzetjes en de slagkracht waren bij de Udensen veel te mager om de tegenstander te verontrusten. De pech die je dan hebt is dat de discutabele ballen ook steeds in het nadeel uitvallen. Achilles was beter en kon nauwelijks betrapt worden op fouten of oneffenheden. Vooral de killblocks waren sterk, waar serveer- en passfouten amper voorkwamen. De 17-25 gaf dit perfect weer.

[image=292708]

Ontluistering
In de derde set leken de Udense te herleven met mooie punten die nu wel hard op de Beugense vloer eindigden. Coach Vesters van Achilles geep in bij een 10-6 achterstand. Saturnus echter gaf een teken van herstel en haalde het eerste puntje met 25-17 binnen. De vierde set werd een absoluut drama. Als je dit team voor het eerst zag spelen zou het de indruk kunnen wekken dat het in deze derde divisie niet veel te zoeken heeft. Via 9-1 en 15-3 was de ontluistering compleet. Goede middenaanvallen of een snelle aanval vanachter de drie meter lijn en een torenhoog tweemansblok sloopte het Udense team in een stief kwartiertje: 25-16. De gezichten bij Saturnus stonden op onweer na deze vernedering en volleybal-les uit Beugen. Geen paniek, maar wel werk aan de winkel voor coach van den Heiligenberg.

[image=292709][image=292710][image=292712][image=292713]
Meer berichten