Lancering Jelle van den Berg Stichting

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De Jelle van den Berg Stichting wordt zaterdag 1 november om 15.30 uur gepresenteerd aan het publiek bij vereniging De Schans. De stichting is opgericht ter nagedachtenis aan Jelle van den Berg, de 18-jarige freestyle skiër uit Uden die in december van het vorig jaar is omgekomen in het Oostenrijkse Zell am See.

[image=292449]

Jelle was een talentvol en gepassioneerd skiër en snowboarder. Zijn intensieve betrokkenheid bij zijn sport en zijn vereniging De Schans hebben veel voor hem betekend. In die geest gaat de stichting zich inzetten om ski- en snowboard onderwijs mogelijk te maken voor kinderen met een lichte beperking. De stichting gaat workshops verzorgen gericht op het onderkennen van beperkingen (van lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke aard) en de omgang met kinderen die zich net iets anders gedragen en bewegen. Daarnaast gaat de stichting ondersteuning bieden bij ski- en snowboard onderwijs aan deze groep. Doel is het mogelijk maken dat deze kinderen op termijn mee kunnen doen met reguliere ski- en snowboardonderwijs. Daarvoor werkt de stichting samen met Ski- en Snowboardclub De Schans en organisaties op het gebied van jeugdsport in de regio Brabant. Zaterdagmiddag wordt de website gelanceerd en worden de plannen toegelicht. Er is verder een BigAirBag, een reusachtig luchtkussen waarop liefhebbers een sprong kunnen wagen. Ook wordt een paar ski’s geveild waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting. Informatie: . De Jelle van den Berg Stichting ondersteunen met een donatie of medewerking geven? Het rekeningnummer is NL72 INGB 0006 505387 t.v.n. Jelle van den Berg Stichting.

Workshop
De Jelle van den Berg Stichting biedt woensdag 5 november een workshop aan, die wordt verzorgd door Stichting MEE, een organisatie gespecialiseerd op het gebied van lichamelijke, zintuiglijke en geestelijke beperkingen. De workshop gaat in op het herkennen van dergelijke beperkingen onder kinderen en hoe je daarmee omgaat in een lessituatie. Het doel is om het op termijn mogelijk te maken dat kinderen die zich net iets anders gedragen of bewegen, mee kunnen doen met reguliere ski- en snowboardonderwijs. De workshop staat open voor alle geïnteresseerden betrokken bij onderwijs in wintersport. De bijeenkomst is van 16.00–19.00 uur. Er wordt gezorgd voor een broodje. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via de facebookpagina van Jelle van den Berg of op de website www.jellevandenbergstichting.nl. Locatie Ski- en Snowboardclub De Schans aan Ariekseweg 1, 5406 XR Uden.
Meer berichten