Ruim 600 deelnemers aan EkoPlaza Keienloop

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Ruim zeshonderd deelnemers stonden zondag aan de start bij de verschillende onderdelen van de EkoPlaza Keienloop. Een recreatieve loopwedstrijd, wandeltocht, scholierenloop en Kei Fit Obstakel Run: er was voor ieder wat wils bij De Keien Atletiek in Uden.

[image=288549]

Sportwethouder Ben Tuithof van de gemeente Uden verrichtte het startschot van het eerste onderdeel, de loopwedstrijd. De deelnemers konden kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer over het vernieuwde parcours door het Zuiderpark en voor bedrijven was er een speciale Business Run: een estafetteloop waarbij drie deelnemers elk vijf kilometer voor hun rekening namen.
Vervolgens klonk het startschot voor de Kei Fit Obstakel Run. In het sportpark was een parcours van 1.000 meter met hindernissen uitgezet. Zo'n twintig deelnemers gingen de uitdaging aan en legden de route tweemaal af. Onder een auto door kruipen, sit-ups, push-ups, hardlopen: het parcours was een échte uitdaging. De top vijf ging met mooie prijzen van Fitland, die de Kei Fit Obstakel Run samen met De Keien Atletiek organiseerde, naar huis.
De Scholierenloop trok liefst 260 basisschoolleerlingen naar stadion De Kuip. Onder begeleiding van de swingende band Sambanda liepen zij afstanden variërend van 300 tot 800 meter. Populair waren ook de extra activiteiten rondom het stadion. Medewerkers van hoofdsponsor EkoPlaza deelden zelfgemaakte smoothies uit en ook toproeiers Janneke van der Meulen, schrijfster van het nieuwe boek 'Supersnel herstel' en Mitchel Steenman waren aanwezig. Zij hadden roeiapparatuur bij zich, zodat mensen een roeiwedstrijd tegen elkaar konden houden.
De organisatie van de Keienloop kijkt terug op een geslaagde editie voor jong en oud. Ook komend jaar, op de tweede zondag in september, staat weer een Keienloop op het programma.

Uitslagen en foto's zijn te vinden op www.ekoplazakeienloop.nl.

[image=288550][image=288552][image=288551]
Meer berichten