Eerste keer Sportakel in sportpark

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Het sportpark in Uden ademt zondag 31 augustus sport tijdens de eerste editie van Sportakel. “We willen promoten dat sporten hartstikke leuk en gezellig is”, vertelt organisator Kees van Vugt. “De plannen waren er al langer, maar nu wordt het dan ook echt uitgevoerd.”

[image=287049]

Een groot aantal verenigingen doet mee met het Sportakel. “Het aantal deelnemers overtreft onze verwachtingen.” Het hele sportpark wordt in gebruik genomen voor het evenement. De verenigingen met hun accomodaties op het park zelf zijn actief op hun eigen locatie. Deelnemende clubs die ergens anders hun accomodatie hebben, zijn te vinden op het grasveld van het sportpark. Met als blikvanger een zweefvliegtuig van Zweefvliegclub Uden. “Het is voor hen lastig echt een demonstratie te geven”, lacht Van Vugt. “Op deze manier kunnen zij toch hun club promoten.”
Het is de bedoeling dat de kinderen actief betrokken worden bij de sporten. “Er zijn veel clinics waar de kinderen aan mee kunnen doen. We willen ze laten ervaren dat bewegen naast gezond ook heel leuk is.” Het Sportakel draait niet alleen om bewegen maar ook om voeding. In het voedingsstraatje leert de jeugd alles over gezond eten. Tegen een kleine vergoeding zijn in het straatje verschillende consumpties te halen.
Het Sportakel in het sportpark is bedoeld voor de jeugd van vier tot en met achttien jaar. In zorgcentrum Sint Jan aan de Kerkstraat in Uden vindt hetzelfde evenement plaats voor de oudere generatie. “We willen de mensen van 70+ ook laten zien dat sporten leuk is.” De ouderen van het zorgcentrum kunnen tijdens het evenement deelnemen aan het Rad van Fortuin of een fiets- en wandeltocht. “Olga Commandeur brengt deze dag een bezoekje aan het zorgcentrum en gaat met de ouderen in beweging.” (Meer hierover in artikel over Fitfair).
De organisatie is klaar voor het evenement. Het Sportakel op het sportpark is zondag 31 augustus te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De activiteiten in zorgcentrum Sint Jan starten om 10.00 uur en duren tot 18.00 uur. “Zo kunnen de kinderen daarna nog met hun opa’s en oma’s meedoen”, vertelt Van Vugt lachend.

Kijk voor meer informatie over het Sportakel op www.sportakel.weebly.com of op de Facebookpagina van het evenement.

Meer berichten