Electroworld Skate- & Skeelertocht in Boekel

  •   keer gelezen   Sport
BOEKEL - Het afgelopen jaar werd de nieuwe opzet van de alombekende Electroworld Skate- & Skeelertocht, te weten een pelotonstocht met verschillende afstanden, zeer goed ontvangen. “Daarom handhaven we de tocht nieuwe stijl. Op 16 augustus wordt voor de 19e keer de tocht door ons mooie Brabantse land gereden.”

[image=143062]

Er zijn een drietal te rijden afstanden: 50 - 75 - 100 km. Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven voor de pelotonstochten. Deze tochten worden gereden in groepen onder begeleiding van ervaren voorrijders. Zij houden de eerste 18 km. tot de eerste pauze, een gemiddelde snelheid aan van 19 km per uur. Na 18 km. volgt de eerste afsplitsing voor de 50 km rijders. Het peloton met de 75 en 100 km rijders gaat verder met een gemiddelde snelheid van 21 km per uur. Het peloton wordt begeleid door verkeersregelaars in de vorm van motoren en fietsers, een geluid- en bezemwagen. Voor alle afstanden is om de 20 km een verzorgingspost waar sportdrank, fruit en een versnapering wordt aangeboden. Op de grote centrale verzorgingspost te Rijckevoort, wordt een lunch verzorgd. Hier kunnen de deelnemers de keuze maken om verder te gaan met de 75 of 100 km. en wordt het peloton voor de tweede keer opgesplitst. Bij terugkomst op sportpark de Donk kan men onder genot van een hapje en een drankje de verloren calorieën weer aanvullen en samen terugkijken op een sportieve en gezellige dag.

Inschrijven kan vanaf 8.30 uur tot een kwartier voor de start in de Tenniskantine, Sportpark de Donk, Waterval 3 in Boekel. Voor meer info www.skeelergroep.nl

[image=148148]
Meer berichten