Daphne Sgroot keert terug bij Saturnus

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De vrouwen van volleybalclub Saturnus uit Uden krijgen komend seizoen een aanzienlijke kwaliteitsinjectie. Op de kakelverse spelerslijst staan aansprekende namen. Opvallend is de terugkeer van Daphne Sgroot. 'Sgrootje' nam afgelopen seizoen afscheid, maar keert in het nieuwe seizoen weer terug bij het Udense team.

Door Peter Kuijpers

[image=285399]

De triomfantelijk grijns op het gelaat van Matthijn Kunz konden we ons voorstellen. De mail die de manager van de Saturnus-vrouwen deze redactie stuurde loog er niet om. De club krijgt behoorlijk wat versterking. Vooral de dertigers van VCE/PSV zijn een absolute kwaliteitsimpuls: spelverdeelster Anke van der Rijt, diagonaal Annelieke Dielis en passer/loper Susanne Schieck zijn aansprekende namen. Uit het tweede team keert terug Rosan van der Velden. Van de reserves van Energo uit Beers komt Ilse van Bommel als middenaanvalster.

[image=285400]

Meetrainen
Nieuwe coach Mike van den Heiligenberg krijgt hiermee een behoorlijk team aan de opslag in september. Verder nog de vaste namen van sterkhouders als Kelly Kunz, Loes Boley, Debby de Graaf en Sonja van Extel. Lieke van Vliet (Lieke van Cuijk red. PK.) neemt een jaartje sabbatical wegens haar komende moederschap. De spelverdeelster blijft, zolang de zwangerschap dit toestaat, wel betrokken bij het team als assistent-coach naast Van den Heiligenberg. Fraai is de terugkomst van Daphne Sgroot. De Udense besloot vorig seizoen te stoppen. "Ik wil wat anders gaan doen, dingen die ik leuk vind", gaf ze eerder als reden. Kunz: "Ach, soms wil een goed gesprek wel eens helpen. Daphne gaat komend seizoen onze libero worden. Verder trainen Dimphy Nederkoorn (libero) en Sifa van Zutphen waarschijnlijk één maal per week mee en zijn oproepbaar. Spelverdeelster Sanne van den Boogaart van TFC uit Odiliapeel gaat één maal per week met ons meetrainen." Mooie ontwikkelingen voor de Udense volleybalvrouwen die op 20 september in Het Muzerijk om 18.30 uur starten tegen BOK uit het Zeeuwse Kapelle.

[image=285398]
Meer berichten