Professionele uitstraling door kunstgrasveld

  •   keer gelezen   Sport
SON EN BREUGEL – Na ongeveer vijftien jaar lobbyen, krijgt dameskorfbalvereniging Corridor dan eindelijk een kunstgrasveld op haar buitenaccommodatie aan de Van Gentlaan in Breugel. Aan het begin van het nieuwe seizoen moet het veld klaar zijn en kan er op gespeeld worden.

[image=284789]

“Ons eerste team heeft de afgelopen jaren zo goed gepresteerd, dat de korfbalbond van ons verwacht dat we over een kunstgrasveld beschikken”, vertelt Ine Hopkins, bestuurslid van Corridor. “Tevens speelt zo’n kunstgrasveld een stuk sneller en kunnen we er langer op doortrainen. Ook in het kader van Breugel Bruist heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat wij maar eens moeten beschikken over een fatsoenlijk buitenveld op voorwaarde dat ook de handboogvereniging gebruik mag maken van de accommodatie en het nieuwe veld.” Dit is volgens Hopkins geen enkel probleem. “Natuurlijk zal het in het begin even wennen zijn, maar in principe zijn we twee aparte verenigingen, die verder weinig met elkaar te maken zullen hebben.”

Sponsoren
Uiteraard is er bij een hernieuwde accommodatie ook veel geld gemoeid. “En we moeten het natuurlijk ook hebben van veel vrijwilligers, die hun handen uit de mouwen willen steken om ons te helpen met de aanleg van het kunstgrasveld.” Geld is er vooral nodig om als het kunstgrasveld er ligt, het te kunnen blijven onderhouden. “Daarom zijn we op zoek naar bordsponsoren. Hun bord met bedrijfsnaam prijkt dan rondom het nieuwe kunstgrasveld.” Daarnaast wil de korfbalvereniging naast het nieuwe kunstgrasveld nog drie natuurgrasvelden aanleggen. “Op dit moment is het nog onzeker of deze klaar zijn voor het nieuwe seizoen begint. Eerst moet sowieso het hek van speeltuin de Molenwiek verschoven worden. Anders kunnen wij niet beginnen met de aanleg van de velden.”

Gezelligheid
De leden van de korfbalvereniging reageren allemaal erg enthousiast op de hernieuwde buitenaccommodatie. “Het zorgt er allemaal voor dat we een nog professionelere uitstraling hebben als vereniging.” In de wintermaanden maakt de Corridor gebruik van de sporthallen in zowel Son als in Breugel. “We zijn een erg gezellige vereniging en we organiseren vele activiteiten, zoals een meidenavond met karaoke, een Nieuwjaarsevenement, het gezelligheidstoernooi ‘Koppelschieten’ en een barbecue. Met ongeveer 150 leden is dit altijd erg gezellig.” Hopkins benadrukt dat geïnteresseerden altijd welkom zijn een kijkje te nemen bij Corridor. “We spelen op verschillende niveaus en hebben leden van de zes tot zeventig jaar. Korfbal is een echte teamsport, dus we zien dat er ook veel vriendschappen ontstaan binnen de vereniging.” Ook zijn veel ouders van de jeugdige leden betrokken bij Corridor. “Van een bardienst tot het rijden naar een wedstrijd. We hebben vele actieve vrijwilligers in ons midden en die zijn we dan ook ontzettend dankbaar.”

Informatie
De buitenaccommodatie van dameskorfbalvereniging Corridor zit gevestigd aan de Van Gentlaan 3a in Breugel. Voor meer informatie kan men terecht op www.dkvdecorridor.nl.
Meer berichten