Vrijheid, blijheid bij kermisvogelschieten

  •   keer gelezen   Sport
ERP – Op de Bolle Akker vond afgelopen maandag het kermisvogelschieten voor de zesde keer plaats. Max van Dinther (14) won dit jaar, voor de tweede keer op rij, de titel en ontving een zilveren schildje.

[image=284487]

Het zonnetje schijnt op het terrein van het Onze Lieve Vrouwe en Catherinagilde in Erp. Om de beurt mag men proberen de houten vogel kapot te schieten. “Degene die hem eraf weet te schieten is de winnaar”, legt Paul van Dijk, hoofdman van het gilde, uit.
Burgemeester Ina Adema is ook aanwezig in Erp. “Ze kan goed schieten”, vertelt de hoofdman. “Ze heeft al een keer de koningstitel gewonnen.”
Heel druk is het niet bij het gilde. “Nu zijn er vooral eigen leden. Bij het koningschieten zijn er ook mensen van andere gildes en toeschouwer”, vertelt Van Dijk.
Het kermisvogelschieten is een alternatief voor het koningschieten dat elke twee jaar gehouden wordt. “Omdat het maar om het jaar is, bedachten we dit alternatief”, legt Van Dijk uit.
Zelf heeft de hoofdman de titel van het Kermisvogelschieten nog niet gewonnen.
Maandag mochten alle leden vanaf twaalf jaar meedoen. “Normaal mogen alleen gekostumeerde leden van zestien jaar of ouder meedoen.”
“Het is vooral vrijheid, blijheid tijdens zo’n dag als vandaag”, aldus Van Dijk.

[image=284486]

[image=284484]

[image=284485]
Meer berichten