Fietsevenement door bossen bij Zeeland

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND – De tweede editie van Bike Festival Brabant wordt gehouden op 21 en 22 juni. Een weekend lang kunnen fietsers genieten van een uniek wielerevenement door de bossen bij Zeeland. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

[image=281244]

De stichting is al een aantal maanden bezig het samenstellen van het programma. De belangrijkste speerpunten zijn de Bart Brentjens 6- en 24-uursrace. Deelname aan de 6- en 24-uurs race is mogelijk in teamverband, individueel of met bedrijven waarbij zowel de sportieve als de recreatieve mountainbiker kan aansluiten. “Naast deze onderdelen wordt er voor de schooljeugd een dikkebandenrace gehouden. Wederom is er een bedrijvencompetitie, zijn er tal van demonstraties, een wielermarkt en vele andere activiteiten en entertainment”, zegt de organisatie van het evenement.
Op de website staat een kaart waarop de route van het fietsevenement is te zien. “Zelfs een heuse passage door één van de plaatselijke horeca gelegenheden maakt onderdeel uit van het parcours.”

Aanmelden
Informatie over de verschillende klassen, het inschrijfgeld en de route is te vinden op www.bikefestivalbrabant.nl.
Meer berichten