Zwijsensporthal vol basketballende meiden

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL – Het is druk in de Zwijsen sporthal aan het begin van de middag. Sportcie Basisscholen Veghel en basketbalvereniging Attacus houden vandaag een basketbaltoernooi voor meisjes uit groep 7 van de basisscholen uit Veghel en omgeving.

[youtube=FqSrmEejk8Y]

“Er zijn negentig meisjes verdeeld over twintig teams”, vertelt Frans Schilder, de organisator vanuit Attacus. Naast het toernooi vinden er ook clinics plaats, is er een demo van U12/U14 Attacus meiden en laat Diede Wieten, speler van Heren 1, een aantal dunks zien. Er zijn ongeveer veertig leden van Attacus als vrijwilliger aanwezig. “Dit toernooi is geschikt voor spelers van meisjes onder 16 en jongens onder 18 om te leren fluiten. Verder zijn er een aantal coaches aanwezig en hebben we een paar ouders bereid gevonden om smoothies te maken in de kantine”, zegt Schilder. Attacus organiseert dit toernooi niet alleen maar omdat het leuk is. Schilder legt uit: “Na een dag als vandaag zien we altijd dat nieuwe leden zich aanmelden bij de vereniging.”
Jan Keurlings, voorzitter van Sportcie, is erg enthousiast: “Ik vind dat Attacus het geweldig organiseert. Het zijn allemaal vrijwilligers en kijk eens wat ze voor elkaar krijgen. Niet alleen een toernooi, maar ook clinics en een demo.”
Na het dunken zit Wieten op de bank om de score bij te houden. “Mijn taak van vandaag zit er eigenlijk al op, maar ik help graag extra mee”, zegt hij. “Toen ik jong was speelde ik hockey en het is erg leuk om nou eens te zien hoe jonge basketballertjes het doen.”

[image=231510]

Winnaar
Uiteindelijk wint het team van basisschool De Ieme, team Uilenbrink 3 wordt tweede en Uilenbrink 1 verovert de derde plaats. De vierde plek gaat naar het team van basisschool Maria Ter Heide.

[image=231511]

[image=231512]

[image=231513]
Meer berichten